Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Zoals we bij iPhone.nl al vaker schreven is de kans groot dat de iPhone 8 en iPhone X zal worden voorzien van gezichtsherkenning in plaats van Touch ID. Maar hoe werkt dat precies? Dien je bijvoorbeeld je iPhone recht voor je gezicht te houden? En hoe gaat het in het donker?

Via de firmware van de slimme speaker van Apple, de HomePod, kunnen we meer details over de techniek achter de gezichtsherkenning van de iPhone 8 en de iPhone X te achterhalen. De techniek die binnen de software bekend staat als Pearl ID biedt een geavanceerd stukje gezichtsherkenning. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk je telefoon op tafel te laten liggen, terwijl je jouw iPhone met de gezichtsherkenning ontgrendeld. Je hoeft dus niet persé je iPhone op te pakken en recht de front-camera in te kijken. Deze informatie kunnen we halen uit de volgende teksten: ‘AXRestingPearlUnlock’ en ‘com.apple.accessibility.resting.pearl.unlock’ de ontwikkelaars die dit ontdekten ontlenen hun conclusie aan het feit dat het woord ‘resting’ regelmatig in combinatie met Pearl ID wordt gebruikt.

Lees ook: Dit wordt de prijs van de iPhone 8 in Nederland

Hoe werkt de gezichtsherkenning in het donker?

Maar hoe zit het dan in het donker? In de firmware kunnen wij hier geen antwoord op vinden.Wel schatten wij, van iPhone.nl, in dat Apple gebruik zal maken van al langer beschikbare technieken als infrarood. Hierdoor kun je gerust in het donker je iPhone ontgrendelen zonder de hulp van een (zak)lamp.

Lees ook: 6 verwachtingen van het Apple iPhone 8-event

Eerder bleek al dat Apple-analisten al voorspelden dat de iPhone 8 waarschijnlijk zal worden voorzien van gezichtsherkenning, ter vervanging van Touch ID. Hoewel veel mensen hopen op Touch ID, is Pearl ID zeker geen slecht alternatief. Met gezichtsherkenning kun je al binnen een paar honderd milliseconden je telefoon ontgrendelen. Daarbij is Pearl ID veiliger dan Touch ID, dus ook ideaal voor het uitvoeren van betaalverzoeken in apps als Apple Pay. 

Tip: vergelijk iPhone 8 toestellen op prijs

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer