Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je oude iPhone kan nog flink wat geld opleveren. Je zou bijvoorbeeld je iPhone inruilen voor geld. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Verkoop je oude iPhone

Een oude iPhone is vaak meer waard dan je denkt. Er zijn meerdere manieren om nog geld te vangen voor je iPhone. Zo kan je hem inruilen bij Apple, aanbieden op een website als Marktplaats of recyclen bij een gespecialiseerd bedrijf. Het hangt natuurlijk altijd af in welke staat je Apple device verkeert. Vaak wordt er gebruik gemaakt van 4 categorieën; nieuw, zo goed als nieuw, gebruikt en niet-werkend. Hoe mooier je toestel eruit ziet, hoe meer geld je ervoor krijgt. Een goede reden om een iPhone hoesje, screenprotector en/of sterke iPhone case te gebruiken.

Lees ook: Zo zet je een iPhone terug naar fabrieksinstellingen voor de verkoop

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhone inruilen bij Apple

Dit is een goede optie wanneer je bij Apple een nieuwe iPhone wilt aanschaffen. Je kunt een tegoed tot wel €350,- ontvangen om een nieuwe iPhone te kopen. Het principe is heel simpel, lever je in aanmerking komende smartphone in en pak die korting. Het is ook mogelijk om een cadeaubon per post te ontvangen. Wat je daar voor moet doen? Easy, je vult de gegevens van je device online in, Apple stuurt je een waardebepaling en als je vervolgens je iPhone opstuurt krijg je daarna een Apple Store-cadeaubon.

iPhone zelf verkopen

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de verkoop zelf te doen. Dit kan op sites als Marktplaats of Ebay bijvoorbeeld . Groot voordeel is dat je dan zelf de prijs kan bepalen en je er dus meer voor kunt krijgen dan bij Apple. Nadeel is dat je er meer moeite voor moet doen aangezien je zelf het contact moet leggen met de koper, de onderhandeling, verzending/ophalen etc. Zorg er wel altijd voor dat je iPhone helemaal gereset en leeg is, zodat de nieuwe gebruiker nooit meer iets van jou kan zien/gebruiken.

iphone se verkopen

iPhone Recyclen

Er zijn veel bedrijven die oude iPhones opkopen om ze vervolgens te recyclen. Het kan zijn dat ze de device doorverkopen, het naar derde wereldlanden sturen of onderdelen gebruiken. Bekende opkopers zijn; Rebuy, Zonzoo en RecycleMichael. De prijs die je krijgt verschilt per bedrijf en de staat van je toestel. Het voordeel is dat je iPhone een tweede leven krijgt en je zo maatschappelijk goed bezig bent, het nadeel is dat zij de waarde bepalen op het moment dat ze het toestel ontvangen.  Dit valt soms lager uit dan de prognose, dan valt het dus tegen dat je er minder voor krijgt dan verwacht.

Lees ook: Dit gebeurt er met je iPhone bij het Apple's recyclingprogramma!

Beste keus

Dit hangt echt af van je eigen wensen en verwachtingen. Als je hem bij Apple inruilt speel je min of meer op safe, zelf verkopen levert je hoogstwaarschijnlijk het meest op en met recyclen draag je je steentje bij aan een beter milieu. Kijk ook eens bij de iPhone, iPad, Mac inruilservice van A-mac. Bij A-mac hebben ze een speciale inruiltool waar jij eenvoudig en gemakkelijk kunt zien wat jouw oude iPhone, iPad of Mac waar is. Het is aan jou welke afweging je maakt en wat je belangrijk vindt. Succes!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer