Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wil je weten waarom je juist een iPhone 11 zou moeten kopen en niet een iPhone van 2017 of 2018? In dit artikel lichten we de verbeterpunten toe van de iPhone 11, ten opzichte van de iPhones van de afgelopen twee jaar.

De iPhone 11 in vergelijking met de iPhones van 2017 en 2018

De iPhone 11 van dit jaar is op sommige punten verbeterd ten opzichte van de iPhones van 2017 en 2018. Naast verbeteringen zijn er natuurlijk ook zaken die hetzelfde zijn gebleven. De belangrijkste verbetering van de iPhone van dit jaar lijkt te zitten in de camerafuncties. 

Camerafuncties:

Voor veel mensen is een goede foto en videokwaliteit één van de belangrijkste aspecten bij de aankoop van een smartphone. iPhones staan (ten opzichte van smartphones van andere merken) bekend om hun goede capaciteiten op dit gebied, en elk jaar komt Apple weer met verbeteringen ten aanzien van de ingebouwde camera’s. De belangrijkste verbetering van de iPhone 11 is de mogelijkheid om ’s nachts goede foto’s en video’s te maken. Met de iPhones van de afgelopen twee jaar kon dat nog niet. Daarnaast is er een ‘ultragroothoekcamera’ aan de achterkant van de iPhone 11, die het mogelijk maakt om te filmen en foto’s te maken over een grotere breedte. Ook dit is natuurlijk erg prettig.

De kleuren:

De kleuren kunnen een reden te zijn om juist te kiezen voor de nieuwste iPhone 11 en niet voor de iPhones van de afgelopen twee jaar. De nieuwste iPhone 11 is namelijk beschikbaar in zes kleuren: wit, zwart, rood, paars, geel en groen. De XR is niet te krijgen in de kleuren paars en groen, maar wel in het blauw en in de kleur koraal. De iPhones 8, 8 Plus, X, XS en X Max zijn te krijgen in de kleuren spacegrijs, goud en zilver, de standaardkleuren die Apple de laatste jaren gebruikte. De iPhone 11 Pro en 11 Pro Max zijn ook te krijgen in de kleuren spacegrijs, zilver en goud, en daarnaast nog in het groen. Wil je dus voor een rode, gele, paarse, witte of zwarte iPhone gaan, dan is de iPhone 11 de juiste keuze.

Hoeveelheid GB’s:

De iPhone 11 is verkrijgbaar met 64GB, 128GB en 256GB opslagcapaciteit. De iPhone 8 is verkrijgbaar met dezelfde opslaghoeveelheden. De iPhone 7 is echter te krijgen met 32GB, 128GB en 256GB. Qua opslagmogelijkheid is er dus weinig reden om specifiek te kiezen voor de iPhone 11 en niet voor een iPhone van 2018 of 2017. Wil je per se 64GB opslagcapaciteit op je iPhone dan is de iPhone 11 wel de juiste keuze boven de iPhone 7, die niet met deze opslagcapaciteit te koop is.

Snellader bij de Pro modellen, en betere accuduur:

Een goede verbetering ten opzichte van de iPhones van de afgelopen twee jaar is de verbeterde accuduur. Het is nu mogelijk om je iPhone nog langer stand-by te hebben, en ook het is mogelijk om nog iets langer te bellen met de iPhone 11, in vergelijking met de iPhones 7 en 8. Verder wordt er nu een snellader geleverd bij de Pro modellen van de iPhone 11; de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Dit is heerlijk als je snel te deur uit moet, maar je iPhone zo goed als leeg is, en je snel een volle accu moet hebben.

Sterker glas:

Ten opzichte van de iPhones XR, XS en XS Max is de iPhone 11 sterk verbeterd qua glas. Apple claimt zelfs dat de iPhones van de 11 series het sterkste glas ooit hebben. Dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is om de nieuwe iPhones van dit jaar kapot te krijgen. Als je maar hard genoeg gooit, dan kan dat natuurlijk wel degelijk. Maar de kans op schade (door vallen, stoten of vloeistof) is met deze huidige glazen behuizing in ieder geval een stuk kleiner dan eerder. Wil je – ondanks de betere behuizing – nog minder kans hebben op schade aan je iPhone 11? Kies dan voor één van de hoesjes voor de iPhone 11. Ze zijn er in allerlei kleuren, soorten en voor heel uiteenlopende prijzen.

Het prijsverschil: 

De prijs van de iPhone 11 zou eigenlijk geen reden moeten zijn om te kiezen voor de nieuwste iPhone. De Apple smartphones van 2019 behoren tot de duurste smartphones die er te krijgen zijn. De introductieprijzen van de iPhones van 2019 komen overeen met de introductieprijzen van de iPhones XR, XS en XS Max. De iPhone 11 was op 10 oktober 2019 te krijgen voor een bedrag van 792 euro. Dit terwijl de budget iPhone van 2018 (de XR) op dat moment (inmiddels) al te koop was voor 599 euro. Uiteraard zijn er wel redenen die het prijsverschil rechtvaardigen. Met de iPhone 11 heb je natuurlijk de nieuwste iPhone op zak, en niet een iPhone van één van de eerdere jaren. Daarnaast komt de iPhone 11 met betere specificaties dan de ‘budget iPhones’ van 2018 en 2017, de XR en de 8. Met name de duidelijk betere camerafuncties van de iPhone 11 kunnen een reden zijn om toch voor de (nu nog iets duurdere) iPhone 11 te kiezen en niet voor één van de iPhones van eerdere jaren. Overigens is de iPhone 11 wel aanmerkelijk goedkoper dan de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. De iPhone 11 is zo’n 350 euro goedkoper dan de 11 Pro, en zo’n 450 euro goedkoper dan de 11 Pro Max.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer