Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Naast de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max heeft Apple gisteren (op 10 september 2019) - tijdens het jaarlijkse Apple Event - ook de iPhone 11 gepresenteerd. Met de komst van de 11 Pro modellen was het ergens logisch dat Apple de ‘gewone iPhone 11’ niet zou overslaan qua toestelnamen. De iPhone 11 is de directe opvolger van de budget smartphone van 2018, te weten de iPhone XR. Lees in dit artikel meer informatie over de iPhone 11, de prijzen, de specificaties, de pre-order fase en de start van de verkoop.

 

  • Bestel meteen vooruit en vergelijk de allerlaagste (!) prijzen:

           iPhone 11 als los toestel of de iPhone 11 met abonnement

De belangrijkste specificaties van de iPhone 11

De iPhone 11 kan worden gezien als de directe opvolger van de XR uit 2018. Verwacht mag worden dat de iPhone 11 op diverse punten beter is dan de XR van vorig jaar, en wij kun je melden dat dat ook zo is! Hieronder doen we nu uit de doeken wat je kunt verwachten van de belangrijkste specificaties en verbeteringen van de nieuwste iPhone 11.

Verbeterde camera’s:

Een van de belangrijkste pijler bij het aankopen van een iPhone is toch wel de kwaliteit van de camera(‘s). In de loop der jaren is de kwaliteit van iPhone camera’s steeds verder verbetert. De iPhone 11 komt met betere camera specificaties dan zijn voorganger, de iPhone XR. Een verbetering is namelijk dat op de achterkant nu twee camera’s zijn aangebracht, in plaats van één. Dit verbetert de scherpte en de diepte in de foto’s, die al met al dus van een betere kwaliteit zijn.

De camera aan de voorkant (de ‘front-camera’) is ook geüpgraded. De iPhone Xr had een 7 megapixel camera aan de voorkant, terwijl de iPhone 11 met een 12 megapixel camera komt aan de voorkant; een duidelijke verbetering dus. Selfies en videogesprekken zijn met de iPhone 11 van dit jaar dus nog scherper dan voorheen!

iPhone 11 heeft LCD scherm, en geen OLED scherm:

Vorig jaar maakte Apple het verschil tussen de budget smartphone (de XR) en de vlaggenschepen (de XS en de XS Max) onder andere op gebied van het soort scherm. De XR had namelijk geen OLED scherm, maar een LCD scherm; een goedkopere schermvariant. Op diezelfde manier verschilt de iPhone 11 van zijn broertjes de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max.

Een verbeterde chip:

De nieuwe A13 (64GB fusion) chip is niet alleen in de iPhones 11 Pro en 11 Pro Max ingebracht, maar ook in de gewone iPhone 11. Dit maakt dat je sneller met je iPhone kunt werken. Juist ook complexere taken die meer van je iPhone vergen kun je sneller doorlopen. Voorgangers van de iPhone A13 chip waren de A12 en A11 chip. Over het algemeen heeft Apple de gewoonte om elk jaar een betere chip in de nieuwe iPhones te stoppen, en dat is dus ook dit jaar weer zo.

Kwalitatiever glas en betere protectie tegen vloeistoffen:

Een beschadiging aan het glas van je iPhone wordt steeds minder waarschijnlijk als je voor de iPhone 11. Apple pretendeert het sterkste glas ooit in een smartphone te hebben zitten. Dat is goed nieuws voor mensen die wat ruwer omgaan met hun toestel, en ook voor mensen die hun toestel in de toekomst zouden laten vallen. De kans op glasschade neemt af, hoewel het nog steeds raadzaam is om je toestel te beschermen met een hoesje. Het is nog steeds wel zo dat het glas van de iPhone 11 kapot kan; als je maar genoeg je best doet. Een ander door Apple geclaimd pluspunt van deze nieuwe smartphone is de bestendigheid tegen vloeistoffen; de kans hierop zou ook nog kleiner zijn in vergelijking met iPhones van eerdere jaren.

Aantal GB’s opslagcapaciteit:

Voor de opslagcapaciteit van de iPhone 11 kun je kiezen uit drie varianten: 64GB, 128GB en 256GB. Kortom, iets mindere specs dus dan bij de 11 Pro en 11 Pro Max, die naast met 64GB ook met 256GB en 512GB te krijgen zijn. Maar dat is ook logisch, aangezien voor opslag betaalt moet worden, en de gewone 11 het budget smartphone model is van dit jaar.

De kleuren van de nieuwste modellen:

In tegenstelling tot de iPhones 11 Pro en 11 Pro Max komt de gewone iPhone 11 in maar liefst zes kleuren en niet in vier kleuren. Daarmee doet Apple de insteek van vorig jaar gestand, aangezien voor het budgetmodel van 2018 (de iPhone XR), ook al werd gekozen voor zes kleuren. De iPhone 11 komt beschikbaar in de kleuren wit, zwart, groen, geel, paars en rood (= RED Edition). Kies je voor de laatstgenoemde kleur, dan steun je ook direct het Wereld Aidsfonds met een bijdrage. Hiermee wil Apple een goed gebaar maken naar de wereld, en dit fonds flink steunen, zoals bij de iPhone 8 en 8 Plus ook al het geval was.

Vergelijk of bestel nu:

iPhone 11 (los toestel)

iPhone 11 (met abonnement)

Verwachte iphone 11 prijzen in Nederland en België

De iPhones 11 modellen zullen voor aantrekkelijke introductieprijzen op de markt verschijnen. Je kunt de onderstaande prijzen verwachten voor het Apple budget smartphone model van 2019:

  • iPhone 11 64GB: 809 euro
  • iPhone 11 128GB: 859 euro
  • iPhone 11 256GB: 979 euro

Noot: de prijzen zijn voor alle kleurstellingen min of meer gelijk…

De introductieprijzen van de 11 komen daarmee ongeveer overeen met de introductieprijzen van de iPhone XR. De iPhone 11 is een aantrekkelijke keuze voor mensen die niet zoveel willen uitgeven aan een nieuwe iPhone. Het prijsverschil met de andere 2019-iPhones is aanzienlijk. Ten opzichte van de 11 Pro is de gewone 11 maar liefst 350 euro goedkoper, en ten opzichte van de 11 Pro Max zelfs 450 euro! Onze verwachting is dat dit prijsverschil zal blijven bestaan in de toekomst, ook als deze 2019-iPhones in de komende jaren goedkoper worden. De iPhone 11 is dus een goede optie voor mensen die niet de hoofdprijs willen betalen voor de nieuwste iPhone van dit jaar.

Start van de voorverkoop (pre-order fase) en de daadwerkelijke verkoop en uitlevering

Wil je de iPhone 11 als één van de eersten in huis hebben? Dat kan, de officiële voorverkoop start op vrijdag 13 september 2019, om 14:00hr. Echter zijn er waarschijnlijk al aanbieders die de 2019 smartphones van Apple voor deze tijd in de pre-order zetten. De iPhone 11 zal zowel te krijgen zijn als los toestel, als met abonnement (1-jarig en 2-jarig). Zodra je iPhone op voorraad komt bij de aanbieder waar je deze bestelt, dan wordt deze uitgeleverd en met de pakketpost verzonden. Aangezien de daadwerkelijke verkoop van de 2019-iPhones op vrijdag 20 september 2019 van start gaat, zal uitlevering op zijn vroegst vanaf die datum plaatsvinden. Wil je de eerste zijn met een gloednieuwe iPhone 11? Wacht dan niet tot de verkoop daadwerkelijk van start gaat, maar pre-order je toestel al in de pre-order fase, als los toestel of met een abonnement erbij. Mocht er veel vraag zijn naar de nieuwste 2019 iPhones dan kan dit voorkomen dat je langer moet wachten.

Vergelijk of bestel nu:

iPhone 11 (los toestel)

iPhone 11 (met abonnement)

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer