Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Rond september is het weer zover: de presentatie van de nieuwste iPhone. Apple brengt de iPhone 2019 in twee of drie verschillende modellen uit. Dit ligt in lijn met voorgaande jaren. Wat kun je van de iPhone 2019 verwachten? Lees meer over de releasedatum en belangrijke specificaties.

Releasedatum iPhone 2019

Apple komt ieder jaar met een aantal nieuwe smartphones op de markt. Het is te verwachten dat de nieuwste iPhone 2019 vanaf september of oktober verkrijgbaar is. Houd er rekening mee dat nieuwe iPhones erg populair zijn. Het komt weleens voor dat een nieuw smartphone model snel uitverkocht is.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Dit kun je verwachten (functies iPhone 2019)

Het design van de iPhone 2019 ziet er modern en stijlvol uit. Apple kiest voor een roestvrijstalen behuizing met een glazen achterkant. Dit maakt draadloos opladen mogelijk. Het is niet te zeggen of de iPhone 2019 aan de voorkant een kleinere notch (inkeping) heeft. De leverancier van de camerasensoren werkt in ieder geval wel aan een kleinere uitvoering. Hierdoor is het ook mogelijk dat de iPhone 2020 er heel anders uitziet.

De Apple iPhone 2019 is in de kleur spacegrijs verkrijgbaar. Deze kleur zie je namelijk bij alle Apple smartphones terug. Hoewel het medio 2019 nog om geruchten gaat, is het vrijwel zeker dat de 2019 iPhone ook in zilver en goud verkrijgbaar is.

De schermgrootte van het 2019 model ligt ergens tussen de 5,8 inch en 6,8 inch. Omdat Apple twee tot drie nieuwe smartphones uitbrengt, zullen er ook verschillende groottes verkrijgbaar zijn.

Prestaties van de Apple smartphone

Hoe doet de iPhone 2019 het op het gebied van prestaties? Het is de bedoeling dat Apple zichzelf continu verbetert. De iPhone Xs en Xr uit 2018 scoorden in de basemark test ontzettend hoog. Je mag dan ook verwachten dat de iPhone 2019 hierboven uitsteekt. Deze smartphone is voorzien van de nieuwe Apple A13 chip. De chip heeft niet alleen betere prestaties, ook de nieuwste apps draaien hier goed op.

Je kunt het toestel niet alleen draadloos opladen maar ook als draadloze lader inzetten. Zo kun je AirPods of je Apple Watch via je smartphone opladen. Handig wanneer je geen oplader bij de hand hebt.

Verbeterde hoofdcamera en selfiecamera

De hoofdcamera (achterkant) van de iPhone 2019 is voorzien van een triple lens (driedubbele lens). Hiermee maak je zeer mooie foto’s met scherptediepte. Uiteraard zien foto’s en filmpjes er haarscherp uit. De selfiecamera aan de voorzijde heeft een hogere resolutie dan toestellen uit 2018. Ook dit is een goede vooruitgang. We zijn immers steeds meer bezig met het maken van de mooiste selfies.

Prijs iPhone 2019

De iPhone X s en XR uit 2018 zijn niet goedkoop. In 2019 betaal je voor deze toestellen nog steeds tussen de €800 en €1600. De prijs van de iPhone 2019 is vergelijkbaar met die van de 2018 toestellen. Hierdoor betaal je voor de goedkoopste iPhone 2019 tussen de €800 en €1000. Het grotere model is verkrijgbaar vanaf €1000. De duurste versie zal waarschijnlijk een adviesprijs vanaf €12 hebben. Dit is natuurlijk een flinke investering, maar dan heb je wel de nieuwste iPhone in handen.

Tip: in combinatie met een abonnement wordt de aanschaf van de iPhone 2019 een stuk aantrekkelijker. Je betaalt namelijk niet in één keer maar in maandelijkse termijnen. Bovendien maak je ook nog eens gebruik van je mobiel abonnement inclusief bellen, sms'en en mobiel internet.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer