Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De geliefde iPhone SE wordt niet meer geproduceerd. Mogelijk komt er toch een opvolger: de iPhone XE. Deze compacte smartphone zou een 4,8 inch scherm hebben. Hiermee is de XE net iets groter dan de SE.

Vraag naar kleine smartphones

Apple heeft na de iPhone SE nooit meer een kleiner model geproduceerd. Smartphones van dit merk werden alleen maar groter. De iPhone Xs Max is in 2018/ 2019 het grootste model (6,5 inch scherm). Toch is er vraag naar kleinere modellen. Vooral vrouwen ervaren dat een grote smartphone moeilijker te hanteren is. Daarnaast passen de grote vlaggenschepen niet goed in de broekzak. Reden om over te stappen op een kleiner model. Deze lijkt eraan te komen in de vorm van de iPhone XE.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Specificaties iPhone XE

Belangrijkste specificatie is dat de iPhone XE in zijn totaliteit niet veel groter dan de iPhone SE is. Dit komt omdat de XE geen schermranden heeft. Hierdoor kan Apple een groter scherm in een compacte behuizing plaatsen. De iPhone XE is voorzien van een oled-scherm en een metalen behuizing. Daar waar de iPhone SE niet waterdicht was, zal de XE dit waarschijnlijk wel zijn, al is het beperkt.

Face ID: veilig ontgrendelen

Nieuwe iPhones zijn voorzien van Face ID. met een enkele blik ontgrendel je het toestel. Daarnaast is Face ID die ook geschikt voor het inloggen bij apps of het machtigen van aankopen. Gezichtsherkenning kom je bij steeds meer smartphones tegen. Wordt de Apple iPhone XE ook voorzien van Face ID? Deze kans is best wel groot. We hebben namelijk niet alleen behoefte aan een compacte iPhone, maar ook een met de nieuwste specificaties. Je smartphone moet tenslotte wel aan alle moderne eisen voldoen. Weg met de homeknop van de iPhone SE en welkom Face ID.

Omdat de iPhone XE voorzien is van Face ID, beschikt deze natuurlijk ook over uitstekende cameralenzen. Je mag dus verwachten dat je met dit toestel zeer mooie foto’s en filmpjes maakt. In ieder geval stukken beter dan met de iPhone SE, hoewel dit ook een stukje nostalgie is.

IPhone XE is een budget toestel

De Apple iPhone SE was een echt budget toestel. Ga je in 2019 op zoek naar dit model, dan betaal je hier ongeveer €150 voor. Het gaat hier dan wel om een refurbished toestel. Nieuw betaal je tussen de €350 en €399. Eigenlijk best nog een hoge prijs voor een toestel uit 2016.

Welke prijs krijgt de Apple iPhone XE? Gezien de specificaties, zal de XE zeker meer dan €499 gaan kosten. Mogelijk loopt de prijs tot ergens in de €700 op. Apple wil met de XE wél een budget toestel op de markt brengen. Het is nog even gissen naar de exacte prijs, maar dit zal snel genoeg duidelijk zijn.

Mocht Apple echt met de ontwikkeling van de iPhone XE bezig zijn, dan verwachten ergens in 2020 de aankondiging zal zijn. Dit zal dan in het voor- of najaar plaatsvinden, de uitgiftedatum iets later. Spannende tijden voor liefhebbers van de compacte iPhone.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer