Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je hebt een iPhone 7 Plus en wilt overstappen op de iPhone XS Max. Je koopt in ieder geval een nieuwer toestel met betere specificaties. Wil je de iPhone XS Max en 7 Plus vergelijken? Hieronder vind je alle belangrijke verschillen en overeenkomsten. Zo ontdek je of overstappen een verstandige keuze is.

Uitgiftedata van deze smartphones

De iPhone 7 Plus is in september 2016 uitgebracht. Twee jaar later was het tijd voor de iPhone Xs Max. hiermee heeft Apple een geheel nieuw en modern toestel op de markt gebracht. Niet alleen qua uiterlijk maar ook op het gebied van prestaties en specificaties is er een wereld van verschil.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Besturingssysteem en processor

Het eerste verschil tussen iPhone Xs Max en iPhone 7: het besturingssysteem. De iPhone 7 draait oorspronkelijk op iOS 10. Dit is in 2019 upgradebaar naar iOS 12. De XS Max wordt standaard geleverd met iOS 12 (ook up te graden).

Dan de processor waarmee je de iPhone XS Max en iPhone 7 goed met elkaar kan vergelijken. De iPhone 7 wordt aangedreven door een Apple A10 Fusion processor met 3 GB werkgeheugen. De Apple XS Max heeft een A12 bionic processor met 4 GB werkgeheugen. Benieuwd hoe deze smartphones presteren? De Apple 7 Plus scoort tijdens de benchmark test best verrassend goed en ligt hiermee op lijn met de Huawei P20 of de Samsung Galaxy S8. Natuurlijk is de Apple XS Max sneller, dit toestel scoort gelijkwaardig met de Huawei P30 en nog beter dan de Samsung Galaxy S10. Die cijfers heb je toch maar mooi in de pocket.

Cameraspecificaties iPhone 7 en iPhone XS Max

Hou je van fotograferen, dan zit je met de 7 Plus goed. Ook al dateert dit toestel uit 2016, hij heeft wel een dual hoofdcamera met telelens en 2x optische zoom. De selfiecamera heeft een resolutie van 7mp. Ook de XS Max heeft deze cameraspecificaties. Op het gebied van fotograferen is er dus nauwelijks verschil tussen deze twee toestellen. Natuurlijk maakt de XS Max dankzij verbeterde cameralenzen wel wat betere foto’s. Filmen doe je in Full HD of 4k resolutie: ideaal voor het afspelen op tv.

Hoeveel opslagruimte heb je nodig voor het opslaan van je foto's en filmpjes? De iPhone 7 Plus biedt jou een opslagruimte van 32, 128 of 256 GB. Bij de XS Max betreft de opslagruimte 64, 256 of 512 GB.

Over de accu en het opladen

De iPhone XS Max en iPhone 7 Plus vergelijken op het gebied van accu (batterij)? De 7 Plus heeft een 2900 mAh batterij. Deze gaat in 3G gesprekstijd ruim 18 uur mee. De XS Max is veel krachtiger met zijn 3174 mAh batterij. Toch gaat deze in 3G gesprekstijd minder lang mee, namelijk 16 uur. Opladen van de batterij doe je middels normaal laden, waarbij de XS Max ook nog eens kan snelladen en draadloos opladen.

Dit kosten deze iPhones

Hoeveel betaal je voor een iPhone 7 Plus? In 2019 ligt de prijs ergens tussen de €559 en €599. De prijs is mede afhankelijk van het gekozen interne geheugen. Voor de iPhone XS Max betaal je een prijs tussen €999 en €1349. Je kunt je voorstellen dat een toestel met 512 GB opslagruimte een stuk duurder is. Vind je de aanschafprijs van de XS Max een beetje te hoog? Kijk dan eens naar een telefoon abonnement inclusief iPhone. Hiermee hoef je de aankoopprijs niet in één keer te betalen maar zit deze bij het abonnement inbegrepen. Wel zo gemakkelijk.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer