Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De nieuwste tablet van Apple, de iPad Air 2020, is vanaf oktober 2020 verkrijgbaar. Ten opzichte van het model uit 2019 zijn er een aantal belangrijke veranderingen te zien. Wat is er nieuw aan de iPad Air 2020 en waarom zou je hiervoor kiezen? Dat lees je hieronder.

Releasedatum iPad Air (2020)

In september 2020 is deze nieuwste Apple tablet uitgebracht. Hij is vanaf oktober dat jaar verkrijgbaar. Dit is ruim anderhalf jaar na de iPad Air uit 2019, die vanaf maart 2019 beschikbaar is. Vanwege de coronacrisis heeft Apple nog wat vertraging opgelopen. Dit geldt overigens niet alleen voor de uitgifte van de iPad maar ook van nieuwe iPhones.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPad Air 2020: het design

Dit model is groter dan zijn voorganger uit 2019. Het 2019 model heeft namelijk een 10,5 inch scherm, die uit 2020 heeft een 10,9 inch scherm. Hiermee is deze niet alleen groter, ook biedt hij een betere kijkervaring.

Het scherm heeft een resolutie van 2360 x 1640 pixels. Het betreft een Liquid Retina IPS LCD scherm. En ja dat is beter dan zijn voorganger, want bij deze laatste is het scherm van iets mindere kwaliteit. Het glas is overigens krasbestendig, hier hoef je je geen zorgen over te maken.

Ligt de iPad Air 2020 een beetje goed in de hand? Hij weegt 458 gram en heeft een totale afmeting van 247,6 x 178,5 cm. De dikte bedraagt 6,1 mm, het gaat hier dus om een slank design.

De processor van deze Apple tablet

Dat tablets van Apple een goede processor hebben, daar is geen twijfel over mogelijk. Apple ontwikkelt namelijk zelf processors voor producten van het eigen merk. De Apple iPad Air 2020 wordt aangedreven door een Apple A14 Bionic processor. Uit diverse tests is naar voren gekomen dat dit een ontzettend snelwerkende en efficiënte processor is.

Intern is er een opslagcapaciteit van 64 GB of 258 GB beschikbaar. Dit zijn grote verschillen, het is dus wel even kiezen welke opslagcapaciteit het beste bij je past. Een te lage opslagcapaciteit is problematisch omdat het geheugen niet uitbreidbaar is. Een iPad beschikt namelijk niet over een kaartslot.

De tablet als fotocamera gebruiken

Het is niet heel praktisch om de iPad Air 2020 als fotocamera te gebruiken. Dit heeft voornamelijk met de grootte maken, je hebt toch iets van ongeveer 24 x 18 cm in handen. Toch zijn er heel wat mensen die de Apple iPad als fotocamera inzetten. Kun je met de iPad Air 2020 een beetje goed fotograferen?

Aan de achterkant vind je een enkele camera met een resolutie van 12 MP. Filmen doet de camera in verschillende beeldkwaliteiten waaronder 4K. Om eerlijk te zijn is dit niet de beste camera, al helemaal niet wanneer je dit vergelijkt met camera’s van de nieuwste iPhones. De selfiecamera heeft ook een enkele lens met een resolutie van slechts 7 MP. De tablet als fotocamera gebruiken is dus niet altijd een goed idee, al helemaal niet wanneer je kwaliteit belangrijk vindt.

IPad Air 2020: overige specificaties

Deze iPad is voorzien van stereoluidsprekers, Bluetooth 5.0, gps (handig met navigeren) en USB-type C. Ontgrendelen doe je middels vingerafdruksensor. De iPad Air 2020 is in verschillende kleuren verkrijgbaar waaronder spacegrijs, zilver, rozegoud, groen en blauw. Het gaat om zachte (pastel)tinten, mooi om te zien.

De Apple tablet moet ongeveer € 669 - € 839 kosten. Dat is een beetje afhankelijk van de kleur en de gekozen opslagruimte. Natuurlijk is dit iets duurder dan het model uit 2019, maar er is inmiddels ook veel verbeterd. De Apple iPad Air 2020 is hiermee een uitstekende keuze.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer