Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Waar we tegenwoordig ook zijn, overal zie je mensen op hun iPhone zitten. Althans, niet letterlijk natuurlijk. Toch zitten mensen dagelijks op hun social media kanalen of op bepaalde websites om het laatste nieuws te checken. Ook zaken als het boeken van vakanties of het checken van de laatste updates omtrent crypto currency gebeurt allemaal via de iPhone. Om de iPhone werkende te houden en deze te voorzien van het nodige internet, dien je hierin wel een bepaalde afweging te maken. Eén van die opties is om gebruik te maken van sim only. In dit artikel geven wij jou 5 redenen waarom ook jij gebruik zou moeten maken van sim only voor jouw iPhone.

Wat is sim only eigenlijk?

Als je sim only letterlijk vertaald, dan kom je al snel uit op iets in de richting van ‘alleen een sim card’. En dat is eigenlijk ook precies wat het is. Een sim only abonnement is een abonnement zonder telefoon. Dit betekent dat je dit los kunt aanschaffen, waarbij je deze simcard in een door jou gewenste telefoon kunt doen. Het fijne is ook dat sim only vergelijken ook tot de mogelijkheden behoort. Zo vind je de perfecte oplossing binnen no-time. Hieronder vertellen we waarom het gebruik maken van sim only nu zo prettig is:

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

1. Lage kosten

Mensen die gebruik maken van sim only zullen de lage kosten als grootste reden voor het gebruik noemen. Aangezien er binnen zo’n abonnement geen kosten worden betaald voor de telefoon betaal je alleen voor de data en het bellen. En dit is eigenlijk exact wat je nodig hebt als je nog een werkende iPhone hebt. Als jij gebruikt maakt van een van de nieuwste iPhones, dan lopen deze abonnementen al snel op richting de €40 tot €50. Met sim only kom je hier bij lange na niet aan. 

2. Vrijheid

Mensen gaan tegenwoordig steeds lekkerder op vrijheid. Hier past een sim only perfect bij. Het kan irritatie opwekken als jij een abonnement voor 2 jaar hebt afgesloten, terwijl je eigenlijk al een lange tijd toe bent aan iets nieuws. Bij een sim only abonnement wissel je van iPhone wanneer je maar wilt. Daarbij hoef je dus ook geen iPhone af te betalen, voordat deze echt van jou is. Het is simpelweg zaak de sim card in een nieuwe iPhone te doen en voor je het weet kun je hier weer gebruik van maken en jezelf urenlang suf staren op hondenfilmpjes. 

3. Maandelijks opzegbaar

Over vrijheid gesproken… het kan enigszins beklemmend voelen als jij weet dat je nog maandenlang moet wachten, voordat je een nieuw abonnement kunt afsluiten of een nieuwe iPhone kunt kopen. Ook sim only abonnementen zijn verkrijgbaar met 1-jarige of 2-jarige contracten. Echter zijn er tegenwoordig ook mogelijkheden om dit per maand aan te kijken. Dit wil zeggen dat er sim only abonnementen zijn die je per maand kunt opzeggen. Zo behoud je altijd zelf de controle en bepaal je zelf wanneer je wilt overstappen op iets anders.

4. Flexibiliteit

Iedereen gebruikt zijn of haar iPhone op een andere manier. Zo hangt de ene persoon het liefst urenlang aan de telefoon met een goede vriend of vriendin en heeft de ander juist een enorme hekel aan bellen. Het fijne aan een sim only abonnement is dat je deze vrij snel kunt aanpassen naar wat jij nodig hebt. Ben jij bijvoorbeeld helemaal gek op het bekijken van YouTube video’s? Dan weet jij waarschijnlijk als geen ander dat je hier veel data voor nodig hebt. Zorg wel dat je voor de aankoop altijd checkt of je deze wijzigingen aan kunt brengen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

5. Geen BKR-registratie

Het laatste voordeel dat we benoemen is dat je bij een sim only abonnement niet te maken krijgt met een BKR-registratie. Normaal gesproken krijg je hier bij het afsluiten van een nieuw abonnement te maken met een lening. Je moet de iPhone immers toch afbetalen. Het gevolg hiervan is dat dit kenbaar wordt gemaakt bij de BKR. Dit zou op termijn allerlei gevolgen kunnen hebben wat betreft hypotheken en andere leningen. Gelukkig valt dit compleet weg bij de aanschaf van een sim only abonnement. 

Ga voor de sim only

Na het lezen van dit artikel ben je volledig op de hoogte van de werking van sim only. Ook heb je gelezen waarom het nu zo verstandig is hier gebruik van te maken. Al helemaal als je nog gewoon een goed werkende iPhone hebt waar je de meest prachtige foto’s mee kunt schieten. Deze ga je toch niet zomaar weggooien?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer