Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De standaard webbrowser die op ieder iPhone, iPad en iPod Touch zit heet Safari. De reden dat sommige gebruikers overstappen naar Google Chrome is vanwege de laadtijd van websites in Safari. Met deze tips kun je Safari weer sneller maken.

Safari onthoudt, zodra je een website hebt bezocht, diverse gegevens en data in de cache. Dit heeft als doel om de volgende keer, dat je dezelfde website bezoekt, de laadtijd te verkorten. Klinkt goed toch? Niet helemaal. Na verloop van tijd kan dit voor problemen zorgen en met name voor de wat oudere iPhone modellen. Met onderstaande tips en tricks kun je binnen no time weer een snelle Safari gebruiken.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Tabbladen sluiten

Zonder dat men het doorheeft stapelen de hoeveelheid open tabbladen zich op. De ene keer wordt je doorverwezen vanaf Facebook en opent Safari automatisch weer een extra tabblad, de andere keer open je zelf een tabblad. Het gevolg hiervan is dat het niet alleen veel energie kost om de tabbladen open te houden maar ook veel werkgeheugen. Zorg ervoor dat je om de zoveel tijd een keer alle tabbladen sluit om een trage internetbrowser op je iPhone, iPad of iPod Touch te voorkomen.

tabbladen sluiten safari iphone

Synchroniseren Safari tabbladen met iCloud

Soms komt het voor dat iCloud automatisch de tabbladen op bijvoorbeeld je iPhone synchroniseert met je iPad. Dit is bedoelt om op ieder apparaat dezelfde tabbladen te hebben. iCloud gebruikt hiervoor veel energie en werkgeheugen en dit komt niet ten goede van de snelheid van Safari. Zo kun je het automatisch synchroniseren van tabbladen met iCloud uitschakelen:

  • Ga naar de ‘instellingen’ app
  • Druk vervolgens op ‘iCloud
  • Druk op ‘Safari’ uitschakelen

Lees ook: Een back-up maken van je iPhone of iPad

Cache in Safari legen

Alle ‘oude’ websitegegevens slaat Safari op in de zogenoemde cache. Door de cache regelmatig te wissen zorg je voor een snellere webbrowser:

  • Ga naar de ‘instellingen’ app
  • Surf naar ‘Safari
  • Druk op ‘wis geschiedenis en websitedata

cache verwijderen safari

Safari Javascript uitschakelen

De laatste tip die wij jou kunnen geven om Safari sneller te maken is de Javascript uitschakelen. Let wel op dat de meeste websites bij hun opmaak en processen gebruik maken van Javascript. Als je dit uitschakelt zullen sommige website daarom minder goed werken. Het voordeel van het uitschakelen van Javascript is dat websites een stuk sneller zullen laden.

  • Druk op de ‘instellingen’ app
  • Ga naar ‘Safari
  • Druk op ‘Geavanceerd
  • En schakel ‘Javascript’ uit

Lees ook: Wi-Fi problemen oplossen op een iPhone of iPad

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer