Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In Nederland weten we dat de feestdagen eraan zitten te komen als de Sint weer in het land is, en in sommige delen van het land de kinderen voor Sint Maarten met hun lampionnetjes langs de huizen gaan. Maar in Amerika is ‘Thanksgiving’ de traditionele start van wat ze daar het ‘Holiday Season’ noemen.

Na de viering van dit familiefeest op de vierde donderdag van november, beginnen ze daar direct de volgende met cadeaus in te kopen voor kerst. Deze vrijdag inmiddels al 70 jaar bekend als ‘Black Friday’. Iedereen zal de filmpjes online wel gezien hebben van mensen die letterlijk vechten om winkels binnen te komen om zo de beste deal te kunnen scoren.

Cyber Monday: dit moet je weten

Hoewel we ons inmiddels moeilijk nog voor kunnen stellen hoe het was om niet de gemakken van online winkelen te hebben, was dat aan het begin van deze eeuw nog wel anders. In 2005 kwam de website Shop.org met de term Cyber Monday, de online versie van Black Friday waarbij mensen aanbiedingen ook gemakkelijk thuis vanaf de bank of achter hun bureau konden vinden.

Zowel Black Friday en Cyber Monday zijn inmiddels over de hele wereld bekende fenomenen geworden en veel (online) bedrijven hebben er zelfs een hele week vol met aanbiedingen van gemaakt.

Hoewel er wel degelijk echt goede aanbiedingen te vinden zijn, waarmee je tientallen of soms zelfs honderden euro’s kunt besparen, moet je wel altijd op blijven letten of de aanbiedingen niet te mooi zijn om waar te kunnen zijn. Hoewel het in Nederland, en tegenwoordig ook in de hele EU, verboden is om een valse “van” prijs te gebruiken, kom je op internet al makkelijk op buitenlandse sites uit waar de regels minder streng zijn of minder goed gehandhaafd worden.

Als je op zoek bent naar een nieuwe iPhone zit je hier natuurlijk al op de beste website en voor andere producten zijn er tal van andere goede sites en prijsvergelijkers te vinden.

Net zoals bij online casino Nederland met echt geld is goed onderzoeken of aanbiedingen wel zo mooi zijn als ze lijken te zijn de beste eerste stap die je kunt zetten. Als je je bewust bent van de kleine lettertjes kan een andere aanbieding in jouw geval misschien toch beter uitpakken.

Vaak zul je namelijk combinatie aanbiedingen tegenkomen waarbij je een tweede product er veel goedkoper of zelfs gratis bij krijgt. Of zo’n aanbieding voor jouw interessant is, hangt er natuurlijk helemaal van af of je dat tweede product wel wil of kan gebruiken. Meestal gaat het hier om spullen waar de verkoper een overschot van heeft en graag vanaf wil, denk bijvoorbeeld aan oudere modellen of spullen waar ineens veel minder vraag naar is.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Hoe je de beste producten koopt tijdens Cyber Monday

Om het beste gebruik te kunnen maken van de aanbiedingen is het aan te raden om je een beetje voor te bereiden, zeker omdat je tijdens Cyber Monday maar één dag hebt om van de meeste aanbiedingen gebruik te maken.

Begin met een lijstje te maken naar welke producten je op zoek bent. Op de dag zelf zul je doodgegooid worden met duizend-en-één aanbiedingen, maar 99% van die spullen heb je helemaal niet nodig en verkopers hopen op impulsaankopen, want eenmaal besteld en in huis is het voor veel mensen toch vaak te veel werk om iets nog terug te sturen, zeker als je er niet veel voor betaald hebt.

Ten tweede onderzoek je wat de normale prijzen zijn voor de spullen waar je naar op zoek gaat. Als je op zoek bent naar elektronica is de Pricewatch van Tweakers.net een aanrader. Hier zie je onder de prijzen een grafiek met de ‘Prijsontwikkeling’. Dit laat de minimale en gemiddelde prijs van producten zien, zodat je zeker weet hoeveel korting je nu echt krijgt.

Tot slot geldt zoals altijd, koop je spullen bij bekende winkels met een webwinkelkeurmerk zoals Thuiswinkel Waarborg voor Nederlandse webshops. Hoewel je in principe zonder problemen bij buitenlandse webshops kunt winkelen, is het goed om er rekening mee te houden dat de verzendkosten vaak niet inclusief zijn, en dat aanspraak maken op garantie vanuit het buitenland vaak net wat lastiger is.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer