Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 12 pro Max is vanaf november 2020 beschikbaar. Hiermee is het de opvolger van de iPhone 11 Pro Max uit 2019. Wat zijn de verschillen tussen deze twee Apple smartphones? Ten eerste is de iPhone 12 versie groter dan zijn voorganger, maar er zijn nog meer zichtbare verschillen.

Uitgifte iPhone 12 Pro Max

Apple heeft met de uitgifte van de iPhone 12 theorie enige vertraging opgelopen. Normaal gesproken worden de nieuwste Apple toestellen rond oktober uitgebracht. De iPhone 12 is vanaf november 2020 verkrijgbaar. Hierbij brengt Apple meerdere toestellen uit waaronder ook de iPhone 12 Pro Max zijn. Dit is gelijk het grootste toestel van de vier nieuw modellen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Design en schermgrootte

Opvallend is dat de iPhone 12 Pro Max groter is dan de iPhone 11 Pro Max. Dit is dan ook gelijk het eerste duidelijk zichtbare verschil. De 12 Pro Max heeft een 6,7 inch Super Retina XDR scherm met een resolutie van 1242 x 2688 pixels.

De 11 Pro Max is met 6,51 inch toch iets kleiner. Deze beschikt over een Super Retina Oled scherm. Nog steeds prima maar wel van iets mindere kwaliteit dan een XDR scherm.

Met betrekking tot de behuizing is er niet veel verschil tussen deze twee Apple smartphones. Ze hebben beiden een roestvrijstalen behuizing met een IP 68 certificering. Dit betekent dat ze gedurende 30 minuten tot een diepte van 4 m onder water kunnen.

Verschil iPhone 11 Pro Max & iPhone 12 Pro Max: processor

Omdat Apple jaarlijks nieuwe iPhones uitbrengt komt het ook jaarlijks met een nieuwe processor. De iPhone 11 serie is voorzien van een Apple A13 chipset met uitstekende specificaties. De iPhone 12 serie wordt aangedreven door een Apple A14 chipset. Uit testen blijkt dat deze processor net zo snel is als de nieuwste Apple MacBook. Met de Apple 12 heb je dan ook een zeer krachtig toestel in handen.

De iPhone 12 Pro Max heeft naast deze uitstekende processor ook nog eens een werkgeheugen van 6 GB. Is dit anders dan bij de iPhone 11 Pro Max? Ja, deze laatste heeft namelijk een werkgeheugen van slechts 4 GB. Dit alles laat zien dat de 12 Pro Max een stuk krachtiger, sneller en efficiënter is. Hiermee lijkt dit toestel toch echt een betere keuze.

Camera’s van deze twee iPhones

Eerst even naar de camera’s van de iPhone 11 Pro Max. Dit toestel is voorzien van een triple hoofdcamera, dit betekent drie lenzen aan de achterzijde. De lenzen hebben een resolutie van 12 MP, het betreft onder andere een groothoeklens en een telelens. Aan de voorkant bevindt zich een duel selfiecamara met een 12 MP lens en een SL 3D lens.

Met de iPhone 11 maak je dus hele mooie foto’s, daar is echt niets van te zeggen. Filmen doe je overigens in 4K beeldkwaliteit, ook dit is ontzettend goed. Nu zijn we toch wel benieuwd naar de verbeteringen op de iPhone 12 Pro Max.

Deze is zeker verbeterd, hij heeft namelijk een quadhoofdcamera. Dit betekent vier lenzen waarvan drie lenzen een 12 MP resolutie hebben. De vierde lens betreft een TOF 3D LiDAR lens. De selfiecamera is hetzelfde als bij zijn voorganger, hierbij is dus niks veranderd. Ook het filmen gebeurt in dezelfde kwaliteit. Conclusie: de hoofdcamera van de iPhone 12 Pro Max is echt stukken beter!

Connectiviteit

Connectiviteit staat voor de methoden waarmee je connectie met andere apparaten maakt. Beide toestellen maken gebruik van wifi 802.11 met duelband en hotspot. Het 11-model heeft Bluetooth 5.0 terwijl het 12-model juist over Bluetooth 5.1 beschikt. Bij beide toestellen is gps en NFC aanwezig.

Is er nog verschil in accu?

Natuurlijk ook niet onbelangrijk: kijken naar de accu (batterij) en de accuduur. De 11 Pro Max heeft een 3969 mAh batterij die in 3G gesprekstijd ongeveer 21 uur meegaat. Bij de 12 Pro-Max vind je een vergelijkbare accu die ongeveer net zo lang meegaat. Zowel snelladen als draadloos opladen is mogelijk.

De prijsverschillen

Op het moment van schrijven is de exacte prijs van de iPhone 12 Pro Max nog niet bekend. Wel is duidelijk dat deze ongeveer net zoveel gaat kosten als de 11 Pro Max. Alles samenvattend is de iPhone 12 Pro Max zeker een goede keuze, al helemaal wanneer je overstapt van de iPhone 10 of lager. Maar zelfs in vergelijking met de iPhone 11 Pro Max is die 12 versie toch weer sterk verbeterd. Goed werk van Apple.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer