Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

We hebben hier een aantal handige manieren beschreven waarop je Apple's virtuele assistent, Siri, in kan zetten voor je dagelijkse taken!

Wie is Siri?

Siri is de persoonlijke virtuele assistent op de iPhone, beschikbaar sinds de iPhone 4s. Siri is ook beschikbaar op de meeste iPads. We hebben een aantal gave functies van Siri uitgezocht die je ongetwijfeld kan gebruiken bij je dagelijkse taken!

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Hoe schakel ik Siri in?

Vóór je al deze gave functies kan gebruiken moet je de persoonlijke assistent natuurlijk eerst inschakelen. Het aanzetten van Siri kan in de Instellingen app onder het submenu 'Siri'. Gebruik Siri vervolgens door de homeknop ingedrukt te houden. Op de iPhone 6s (Plus) en iPhone SE kan je Siri zo instellen dat de assistent op jouw commando's direct reageert bij het roepen van 'Hé, Siri' (bij de iPhone 6 werkt dit alleen als de smartphone is aangesloten op het stopcontact).

Leuke Siri functies

Er zijn enorm veel manieren om Siri in te zetten. Zo kan de persoonlijke assistent iemand voor je bellen, een nummer opzetten maar ook een SMS versturen.

Is er iets dat je moet onthouden? Vraag Siri een herinnering in te plannen om een bepaalde tijd. 

Siri herinnering maken

Een interessante functie van Siri is het opzoeken van kloktijden. Zo kan je Siri vragen 'Hoe laat is het in New York?' en de assistent geeft keurig antwoord.

Siri plaatsen

Een andere leuke functie van Siri is het gebruiken van een bijnaam. Je kan tegen Siri zeggen: 'Noem me vanaf nu iPhone eindbaas' en de virtuele assistent zal je deze bijnaam geven.

Dat je met Siri contactpersonen kan bellen, dat wist je al (toch?). Het is echter ook mogelijk om contactpersonen via bijvoorbeeld FaceTime of automatisch op de speaker functie te bellen.

Bel via Siri op speaker

Siri is ook een uitstekende afstandsmeter. Vraag de assisten eens hoe ver het vanaf je huidige locatie naar je bestemming is, zoals bijvoorbeeld Dierentuin Artis. 

Er is een enorme lijst met dingen om aan Siri te vragen, de mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos! Hier een aantal voorbeelden waar je ongetwijfeld wat aan hebt:

- Stuur een SMS naar Ferdi: 'Hallo, alles goed?'

- Rol een dobbelsteen

- Bel een taxi

- Zet een timer voor 20 minuten (ook koekiemonster is fan van deze functie)

- Pauzeer de timer

- Stuur een mail naar Stijn met het onderwerp 'De beste wensen'

Grappige dingen om aan Siri te vragen

Siri is niet altijd even serieus, gelukkig. Je kan de assistent namelijk ook onwijs veel leuke/grappige vragen stellen, waar vervolgens leuk op gereageerd wordt. Neem hier een kijkje voor een aantal leuke tips!

Wolfram Alpha integratie

Helaas is de integratie van Wolfram Alpha met Siri minder aanwezig dan in eerdere versies. Je kunt Siri geen ingewikkelde rekensommen vragen en de virtuele assistent probeert je vooral van informatie te voorzien via Bing en Yahoo. Wij hopen dat de uitgebreide Wolfram Alpha integratie weer terugkomt naar Siri. Het lijkt er ook op dat dit in de toekomst gaat gebeuren, omdat Siri regelmatig zegt: '... hier kan ik nog geen antwoord op geven'.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer