Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Geef jouw iPhone de temperatuur melding: ‘De iPhone moet afkoelen voordat u hem kunt gebruiken?’ Dit kun je doen en dit is de reden van deze oververhitting!

'iPhone moet afkoelen voordat u hem kunt gebruiken'

De zon schijnt volop en iedereen is aan het genieten van het mooie weer. Of je nu op vakantie bent, in het zwembad ligt, aan het varen bent of geniet van het mooie weer in de tuin. Uiteraard heb je altijd je iPhone om de tijd te verdrijven, Instagram te updaten of om contact te houden met het thuisfront. Sommige iPhones zijn alleen iets minder blij met deze hoge temperaturen en kun oververhit raken. Om te voorkomen dat er hardware kapot gaat, geeft een iPhone automatisch de melding; ‘De iPhone moet afkoelen voordat u hem kunt gebruiken.’ Met temperatuur melding (zie onderstaande afbeelding) kun je de iPhone even helemaal niet gebruiken.

iPhone oververhit temperatuursmelding

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Reden iPhone oververhit

Er zijn twee verschillende redenen waardoor een iPhone oververhit kan raken. Ten eerste kan het komen door directe stralingswarmte de iPhone dusdanig opwarmt dat hij oververhit raakt. Dit gebeurt in de meeste gevallen door een sterke zon die volop op de iPhone staat. 

Ook kan het voorkomen dat de iPhone indirect wordt opgewarmd door zogeheten confectiewarmte. Dit kan komen door een warme ruimte (oven) of een hete auto. 

Oplossing iPhone oververhit

Heb jij de temperatuurmelding gekregen op je iPhone en wil je hem het liefst zo snel mogelijk weer kunnen gebruiken? Dat begrijpen wij maar als te goed. Het is logischerwijs de bedoeling dat de iPhone wordt afgekoeld of afgeschermd tegen de hete zon en warme ruimte. Haal, indien mogelijk, de case of het hoesje eraf en leg de iPhone op een schaduwrijke plek. Binnen een kort tijdsbestek zal de iPhone weer te gebruiken zijn. Opgelost!

iPhone accu stuk door oververhitting

Het komt zelden voor maar het kan zo zijn dat de accu van je iPhone door de hitte is opgeblazen. Dan is de iPhone op dat moment niet meer te gebruiken maar gelukkig wel te repareren. In dit geval raden wij aan om de iPhone te laten maken bij Apple of een geautoriseerde Apple dealer.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer