Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

VPN (Virtual Private Network) is een versleutelde en veilige netwerkverbinding om bijvoorbeeld Uitzending Gemist of Netflix in het buitenland te bekijken. In dit artikel leggen wij jou uit hoe je een VPN-verbinding voor je iPhone en iPad kunt instellen. 

VPN Configuratie aanmaken

Om te beginnen heb je een VPN abonnement bij een VPN provider nodig. Onderaan dit artikel hebben wij een overzicht gezet van een aantal diensten. Zodra je deze hebt aangeschaft ga, op je iPhone of iPad, naar Instellingen -> Algemeen -> VPN -> Voeg VPN-configuratie toe.

 VPN instellen iPhone iPad

Zodra je hier bent aangekomen vul je de Beschrijving, Server, Externe IDGebruikersnaam en Wachtwoord gegevens in. Als alle informatie is ingevuld klik je bovenin het scherm op Type om de keuze te maken uit: L2TP, PPTP en IPSec. Maak een keuze uit deze opties op basis van de verstrekte gegevens van de VPN provider.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

VPN Proxy invullen

Een VPN-configuratie wordt altijd zonder proxy gemaakt. Dit kun je zelf wel aanpassen met je iPhone of iPad. Onderaan het overzicht van de VPN-verbinding staat Proxy met de opties: Uit, Handmatig en Automatisch. Als je de optie Handmatig selecteert dan moet je de Server en Poort opgegeven van de VPN-verbinding. 

VPN-verbinding aanzetten

Als je uiteindelijk alles naar wens hebt ingesteld dan zal je merken dat er geen automatische VPN-verbinding wordt gemaakt. Dit zal je handmatig moeten doen iedere keer als je er gebruik van wilt maken. Ga hiervoor weer naar Instellingen -> VPN ->selecteer de gewenste VPN-Verbinding-> zet het schakelaartje om bij VPN-configuraties. Klaar is kees en je zult bovenin jouw iPhone/iPad scherm ook een VPN-logo zien ter bevestiging. Veel (Netflix) kijkplezier en voorkom teleurstelingen zoals hieronder is te zien! Lees ook: 7 tips om je iPhone optimaal te beveligen.

VPN blokkade uitzending gemist

Welke VPN provider? 

Er zijn talloze VPN providers beschikbaar. De meeste zijn te gebruiken met een abonnement of eenmalige betaling andere zijn gratis. Wij raden jou aan mocht je gebruik gaan maken van een gratis VPN variant heel goed de voorwaarden te lezen. Hieronder staat een overzicht van de goedkoopste VPN providers van dit moment:

SwitchVPN

VPNSecure

PureVPN

VPN Unlimited

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer