Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wil je weten hoeveel batterij die ene iPhone app opslurpt omdat je batterij soms wel erg snel leegloopt? Volg dan deze stappen.

De capaciteit van accu in een iPhone of iPad verschilt per Apple model en de batterijduur verschilt dan ook per toestel. Zo gaat de iPhone 5 zo’n 8 uur mee op 3G en een iPhone 7 ruim 14 uur mee op 4G internet. Gelukkig zijn er veel tips om de batterijduur van een Apple toestel te verbeteren én verlengen. Wij raden echter wel aan om de onderstaande stappen te volgen om te checken of er applicaties zijn die de oorzaak zijn van het sneller leeg laten lopen van je iPhone batterij. 

Tip: iPhone batterijen kopen

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Batterijgebruik bekijken op je iPhone of iPad

Sinds de Apple software iOs 9 kun je heel eenvoudig het batterijgebruik per app bekijken binnen een bepaalde tijdsspan. Zo zie je dat bijvoorbeeld Safari 14% batterij inneemt en Facebook 26% in de laatste 24 uur. Om dit voor jouw iPhone of iPad te bekijken doe je het volgende;

  1. Ga naar ‘Instellingen
  2. Ga naar ‘Batterij
  3. Scroll vervolgens naar ‘Batterijgebruik

Nu zie je, als het goed is, een overzicht van alle apps die in de laatste 24 uur of 7 dagen batterijduur heeft verbruikt. Om te bekijken hoeveel procent hiervan de app actief heeft verbruikt en hoeveel op de achtergrond, druk je op het klokje aan de rechterkant. 

Lees ook: De batterij kalibreren van je iPhone of iPad

Energiebesparingstand inschakelen

Nu je toch in het iPhone/iPad scherm over ‘Batterijgebruik’ bent, kun je direct de optie ‘Energiebesparingstand’ inschakelen. Met deze energiebesparingstand zal je Apple toestel minder vaak e-mails doorpushen, apps verversen, apps automatisch updaten en het aantal visuele effecten verminderen. De energiebesparingstand zal automatisch ingeschakeld worden als je nog minder dan 20% batterij hebt.

Bekijk het overzicht: alle iPhone batterijen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer