Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen de iPhone X en Xs. De Xs uit 2018 is de indirecte opvolger van de iPhone X uit 2017. Ontdek waarom je voor een van deze smartphones moet kiezen. We bespreken alle vernieuwingen, verschillen en overeenkomsten.

Dit moet je weten over Apple iPhone X en Xs

Hoewel de benamingen erg op elkaar lijken, zijn er wel degelijk verschillen tussen deze twee smartphones. Het zit hem niet in de grootte of de camera, de verschillen zijn vooral onder de motorkap zichtbaar. Ook de aanschafprijs is een aandachtspunt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De overeenkomsten tussen de iPhone X en iPhone Xs

Leg deze twee toestellen naast elkaar en je ziet op het eerste oog niet veel verschil. Ze zijn beiden 5,8 inch groot, fullscreen inclusief notch. Apple heeft bij de Xs duidelijk gekozen voor eenzelfde ontwerp.

Op het gebied van stof- en waterbestendigheid is de Xs net iets beter. Met ip68 certificering kan deze smartphone tot 2 meter gedurende 30 minuten onder water blijven. In praktijk zou het toestel dan nog steeds moeten werken.

Kijken we naar het display en de helderheid, dan hebben beide iPhones een beeldscherm met een 19,5:9 verhouding. Ook dit zijn duidelijke overeenkomsten waar we niet omheen kunnen.

Overige overeenkomsten tussen de iPhone X en iPhone Xs zijn:

  • IOS besturingssysteem, eventueel afbreekbaar naar iOS 12.1
  • Geen kaartsleuf
  • Dual 12mp en 12mp hoofdcamera
  • 7mp selfiecamera
  • Stereo luidsprekers
  • USB 2.0
  • Geen radio aanwezig
  • Snel opladen van de batterij: in 30 minuten voor 50% geladen
  • Gesprekstijd tot ruim 21 uur (3G)
  • Voorzien van Face ID

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone Xs en iPhone X?

Met de iPhone Xs heeft Apple een aantal verbeteringen of vernieuwingen doorgevoerd. Zo is dit model uitgerust met een A12 Bionic processor, die ruim 50% sneller is dan zijn voorganger. Ook het werkgeheugen is ten opzichte van de iPhone X één gigabyte groter.

Hoewel de resolutie van de camera’s op beide toestellen gelijk is, zien we bij de Xs een verbeterde truedepth camera. Dit heeft Apple gerealiseerd dankzij nieuwe lenzen en een sensor. Face ID werkt ook een stuk sneller. Het is zelfs mogelijk om video’s in stereo op te nemen.

Het X-model uit 2017 is verkrijgbaar met een intern geheugen van 64 of 256 GB. Bij de iPhone Xs heb je ook nog eens keuze uit een opslagcapaciteit van maar liefst 512 GB.

Wat wij concluderen over deze toestellen: XS is vernieuwd maar niet perse een betere keuze

De nieuwste Apple toestellen zijn er niet goedkoper op geworden. Moest de iPhone X bij introductie ruim €1000 kosten, voor de Xs ligt dit al op €1150. Omdat het X-model iets ouder is, ligt de aanschafprijs alweer lager dan de uitgifteprijs.

Welk toestel is beter, de Xs of X? We zien bij het Xs-model een aantal leuke vernieuwingen en snellere processor. Hierdoor kan dit toestel beter meedraaien met de nieuwste iPhone wensen. Wie de lat niet zo hoog legt kan beter voor de Apple iPhone X gaan. Uiterlijk is er niet te veel verschil, op het gebied van prestaties valt het ook wel mee. Jammer dat de iPhone X alleen in spacegrijs en zilver verkrijgbaar is, terwijl de Xs ook nog eens in een goude uitvoering op de markt is gebracht.

Onze conclusie: maak vooral een goede overweging in de gewenste specificaties en het budget. Met de iPhone X- serie Zit je in ieder geval altijd goed.

> Vergelijk abonnementen met iPhone X

> Vergelijk abonnementen met iPhone XS

> Vergelijk losse iPhone X toestellen

> Vergelijk losse iPhone XS toestellen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer