Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De verschillen tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus richten zich vooral op schermgrootte en cameraspecificaties. Wat hebben deze twee toestellen uit 2016 te bieden? Ben je van plan om een van deze smartphones aan te schaffen, lees dan zeker alles over de verschillen en wat de beste keuze is.

Apple iPhone 7 en 7 Plus

Smartphonefabrikant Apple brengt ieder jaar een nieuw model op de markt. In 2016 waren dit de iPhone 7, de 7 Plus en iPhone SE editie 2016. Koop de 7 of 7 Plus als los toestel of inclusief telefoonabonnement. Veel modellen zijn verkrijgbaar als refurbished smartphone met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. We nemen je mee naar de overeenkomsten en verschillen tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Vergelijk zelf (tekst gaat verder onder deze links):

iPhone 7 - losse toestellen vergelijken

iPhone 7 Plus - losse toestellen vergelijken

iPhone 7 met abonnement vergelijken

iPhone 7 Plus met abonnement vergelijken

Andere iPhones met abonnement vergelijken

Wat je moet weten over de overeenkomsten tussen de iPhone 7 en 7 Plus

Ondanks dat er een aantal grote verschillen tussen deze twee smartphones zijn, zien we ook wat overeenkomsten:

 • Behuizing en simkaart

Voor beide toestellen is gekozen voor een aluminium behuizing. Deze zijn ip67 gecertificeerd. Dit betekent dat het toestel stof- en waterbestendig is en gedurende 30 minuten tot 1 meter diepte onder water kan blijven, zonder dat het toestel uitvalt. De voorzijde is vervaardigd uit versterkt glas met een speciale coatinglaag. Zo zijn de Apple 7 en 7 Plus optimaal beschermd tegen krassen en stoten. In de smartphones past een nano simkaart. Wie een grotere simkaart heeft, kan deze eenvoudig op maat knippen of bij de provider een nieuwe aanvragen.

 • 3D aanraakscherm en startknop

3D Touch is een techniek die sinds de iPhone 6s bestaat. Hiermee heeft het toestel een drukgevoelig scherm dat drie niveaus registreert. De iPhone herkent een zachte of harde druk en koppelt hier een actie aan. Dit is een van de meest belangrijke overeenkomsten tussen de iPhone 7 en 7 Plus.

 • Besturingssysteem

Omdat deze smartphones uit 2016 dateren, draaien ze oorspronkelijk op besturingssysteem iOS 10.0.1. Dit is upgradebaar naar een nieuwere versie.

 • Processor

Niks mis met de processor van de 7 en 7 Plus. De Apple A10 Fusion chipset is een 64 bit systeem dat sneller is dan zijn voorganger. Hiermee belooft deze quad core processor 2 keer sneller te zijn dan de iPhone 6.

 • Intern geheugen en kaartsleuf

Met betrekking tot het intern geheugen heb je de keuze uit 32, 128 of 256 GB. Bij beide toestellen in geen kaartsleuf aanwezig. Hierdoor is het geheugen niet uitbreidbaar; zeker iets om over na te denken.

 • Overige overeenkomsten

Wat je nog meer moet weten over de overeenkomsten tussen de iPhone 7 en 7 Plus zijn de aanwezigheid van stereoluidsprekers. Verder is er een prima connectiviteit waaronder wifi, bluetooth en gps én het gebruik van NFC. Helaas: een 3,5 mm jack aansluiting ontbreekt bij deze toestellen. Verdere overeenkomsten zijn de vingerafdruksensor, html5 Safari browser en Siri natuurlijke taalopdrachten.

 

De belangrijkste verschillen tussen iPhone 7 en 7 Plus

Er zijn nogal wat grote verschillen tussen de iPhone 7 en 7 Plus. We laten je eerst de 3 belangrijkste zien:

 • Schermgrootte: de iPhone 7 Plus is beduidend groter
 • Camera: de 7 Plus beschikt over een dual camera, iets staat bij de gewone iPhone 7 ontbreekt.
 • Accu: de Apple iPhone 7 Plus heeft een grotere accu met een langere stand-by en gesprekstijd.

 

De verschillen tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in detail beschreven

Kun je niet kiezen tussen de modellen 7 en 7 Plus? We beschrijven tot in detail de verschillen, zodat je een duidelijk overzicht krijgt.

 • Schermgrootte en gewicht

Het model 7 heeft een schermgrootte van 4,7 inch. De resolutie bedraagt 750 x 1334 pixels. Het toestel heeft dan wel een handzaam formaat, de kijkervaring kan slechter zijn. Grotere broer iPhone 7 Plus is 5,5 inch groot met een resolutie van 1080 X 1920 pixels. Dit is toch wel een heel verschil. Dit verschil zien we ook in gewicht terug, waar de 7 Plus ruim 50 gram zwaarder weegt.

 • Processor en werkgeheugen

Er is geen verschil tussen de processors, zowel de 7 als 7 Plus worden aangedreven door een Apple A10 Fusion chipset. Er is wel verschil in het werkgeheugen. Onder de motorkap van de Apple 7 vinden we 2GB ram, terwijl de 7 Plus het met 3GB ram mag doen.

 • Cameraspecificaties

Je wilt goede foto’s maken, dat begrijpen wij als geen ander. Zowel de 7 als 7 Plus beschikken over een uitstekende achtercamera met een resolutie van 12 mp. Het grote verschil zit hem echter in de enkele of dual camera. De Apple iPhone 7 Plus is voorzien van dubbele camera met groothoek- en telelens. Groot voordeel hiervan is dat je gebruik kunt maken van dieptemeting oftewel het bekende bokeh-effect. Bovendien zoom je in zonder kwaliteitsverlies. De selfiecamera’s zijn bij deze twee modellen wel hetzelfde.

 • Bellen en standbytijd

De accu bepaalt hoe lang je gebruik kunt maken van de telefoon zonder tussentijds opladen. Hoewel de iPhone 7 Plus een grotere accu heeft, zegt dit niet alles over de totale accuduur. Het is vooral de processor die het accuverbruik bepaalt. De 7 heeft een stand-by tijd van 10 dagen en je kunt er tot 14 uur mee bellen. De accu van de 7 Plus is wat krachtiger en kan 16 dagen stand-by blijven. Bellend loop je 21 uur lang met je toestel rond.

 

Beste koop: iPhone 7 of iPhone 7 Plus

Wil je niet langer je spiegelreflexcamera meenemen, dan raden we zeker de iPhone 7 Plus met dual camera aan. Dit geldt ook wanneer je een groter schermformaat prettiger vindt. Met betrekking tot de batterijduur maakt het niet zoveel uit waar je voor kiest, we laden toch dagelijks de smartphone op. De prijs is wél een verschil. De iPhone 7 is verkrijgbaar vanaf €629 en de 7 Plus vanaf €779. Kies je voor een refurbished toestel, dan ben je vaak een stuk goedkoper uit.

Vergelijk zelf:

iPhone 7 - losse toestellen vergelijken

iPhone 7 Plus - losse toestellen vergelijken

iPhone 7 met abonnement vergelijken

iPhone 7 Plus met abonnement vergelijken

Andere iPhones met abonnement vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer