Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De Apple iPhone Xs en Xr zijn vanaf oktober 2018 verkrijgbaar. Hoewel de naam bijna hetzelfde is, zijn er wel duidelijke verschillen tussen deze twee toestellen. Heeft het zin om vanaf iPhone 8 of 8 Plus te upgraden naar de X-serie en welk van deze twee toestellen is nu eigenlijk beter? Ontdek alles over de verschillen tussen camera, afmeting en overige specificaties.

IPhone Xr en Xs overeenkomsten

Er zijn niet alleen verschillen maar ook overeenkomsten tussen de iPhone Xr en iPhone Xs. Deze twee smartphones worden aangestuurd door de Apple A12 Bionic chipset. Daarnaast zijn ze beiden voorzien van krasbestendig glas, stereo luidsprekers en bluetooth 5.0. Overige overeenkomsten zijn de aanwezigheid van Face ID en ondersteuning voor Qi draadloos opladen. Hiermee voldoen deze smartphones aan de meest moderne eisen.

Vergelijk zelf (tekst gaat verder onder de links):

iPhone XR - losse toestellen vergelijken

iPhone XS - losse toestellen vergelijken

iPhone XR met abonnement vergelijken

iPhone XS met abonnement vergelijken

Verschil tussen iPhone Xr en iPhone Xs

We komen nu uit bij de belangrijkste verschillen tussen deze smartphones. Bekijk ze goed, zo maak je een weloverwogen keuze.

  • Schermgrootte en behuizing

De iPhone Xs is met 5,8 inch net iets kleiner dan de Xr (6,1 inch). De scherm- tot lichaamverhouding is bij de Xs toch wat groter. Deze beschikt bovendien over een super amoled touchscreen, waar de Xr het met een IPS LCD touchscreen moet doen. Kijken we naar de behuizing, dan geven we de voorkeur aan de Apple Xs. Deze is voorzien van roestvrijstalen frame en ip68 gecertificeerd. Dit betekent dat het toestel tot 2 meter gedurende 30 minuten onder water kan blijven. Overigens niks mis met het Xr model met een aluminium frame uit de 7000 serie. Dit toestel kan tot 1 meter diepte gedurende 30 minuten onder water blijven.

  • Werkgeheugen en interne opslag

De Apple iPhone Xs beschikt over 4 GB RAM geheugen en tot 512 GB intern geheugen. De Xr heeft 3 GB RAM geheugen en tot 256 GB intern geheugen. Let erop dat beide toestellen geen kaartsleuf hebben. Hierdoor is het intern geheugen niet uitbreidbaar.

  • Camera voor en achter

Schiet je graag de mooiste plaatjes met bokeh effect, dan zit je met de iPhone Xs goed. De dual 12 mp en 12 mp hoofdcamera beschikt over een 2x optische zoomlens en dual led- dualtone flitser. De selfiecamera heeft een resolutie van 7 mp. Bij de iPhone Xr vinden we een enkele 12 mp hoofdcamera en 7 mp selfiecamera.

  • Batterij en uithoudingsvermogen

Hoe lang gaat de batterij van de iPhone Xr of Xs mee? De Xs doet zijn naam eer aan met een kleinere 2658 mAh batterij. Deze gaat tijdens gesprekstijd 5 uur minder lang mee dan de iPhone Xr. Gelukkig is snel opladen mogelijk: in 30 minuten tijd is de accu voor 50% opgeladen.

Verkrijgbaarheid van deze smartphones

Benieuwd in welke kleuren en tegen welke prijs deze iPhones verkrijgbaar zijn? Verheug je op de meest moderne kleuren. De Xr is uitgebracht in de kleuren zwart, rood, geel, blauw en koraal. Voor ongeveer €850 tot €950 is dit toestel van jou. De iPhone in model Xs is verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en spacegrijs. Dit toestel is een stuk prijziger en moet ongeveer €1150 tot €1250 kosten.

Ben je van plan om een van deze toestellen aan te schaffen, kijk dan zeker eens naar een mobiel abonnement. Vaak krijg je korting op het toestel wanneer je dit combineert met een abonnement.

Vergelijk zelf:

iPhone XR - losse toestellen vergelijken

iPhone XS - losse toestellen vergelijken

iPhone XR met abonnement vergelijken

iPhone XS met abonnement vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer