Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je iPhone is gevallen! Met een beetje geluk is er geen zichtbare schade. Toch kan het voorkomen dat het toestel na de valpartij niet meer werkt. Is dit het geval of is het scherm gebarsten? Ontdek wat de verzekering vergoedt wanneer je iPhone is gevallen.

Inboedelverzekering en iPhone verzekering

Kijken we naar schade aan een gevallen iPhone, dan zijn er twee verzekering die hiervoor in aanmerking komen:

  • Inboedelverzekering
  • Smartphoneverzekering

Bijna iedereen heeft een inboedelverzekering. Hiermee verzeker je persoonlijke eigendommen tegen brand, diefstal, storm en andere vormen van schade. Meubilair, apparatuur en andere zaken zijn verzekerd. Mogelijk valt hier ook de iPhone onder. Met een smartphoneverzekering is het toestel verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Telefoon gevallen: inboedelverzekering

Laten we eerst eens naar de inboedelverzekering kijken. De smartphone maakt hier onderdeel van uit Dit betekent echter niet dat alle schade gedekt is. Brandt je woning tesamen met je iPhone af? Is er ingebroken en heeft de inbreker je iPhone meegenomen? In dit geval is de iPhone verzekerd en ontvang je een schadevergoeding. De smartphone is niet verzekerd tegen vallen, stoten of waterschade.

Veel verzekeringnemers zijn hier niet van op de hoogte. Heb je een dure iPhone, dan is het soms beter om een aparte telefoonverzekering af te sluiten. Hierbij is het toestel verzekerd tegen beschadigingen door vallen, stoten of waterschade.

Schade claimen via de telefoonverzekering

IPhone gevallen: verzekering op de hoogte stellen. Dit is het eerste dat je moet doen wanneer je toestel een beschadiging door een val heeft opgelopen. In de meeste gevallen kun je schade online claimen, maar soms is het beter om telefonisch contact op te nemen.

De verzekeraar vraagt soms om bewijs van de beschadiging. Zorg er dan ook altijd voor dat je foto’s maakt. Of en hoe je krijgt uitgekeerd, hangt van de verzekeraar af. Bij sommige verzekeraars ontvang je alleen een vergoeding van de reparatiekosten. Hierbij moet je een factuur van de reparateur kunnen aantonen. In andere gevallen keert de verzekeraar rechtstreeks aan jou uit.

Heeft de verzekeraar uitgekeerd? Zoek gelijk een nieuwe iPhone uit! Zo blijf je bereikbaar voor anderen.

IPhone gevallen - verzekeraar keert niet uit

Het komt wel eens voor dat de verzekeraar niet uit wil kleren. Bij schade moet je namelijk aan kunnen tonen dat er geen sprake is van opzet. Dit is heel moeilijk te bewijzen. Daarom zullen sommige verzekeraars niet uit willen keren. Zo blijkt de aparte smartphoneverzekering alsnog een dure investering.

Tips: afsluiten van een smartphoneverzekering

Wil je toch een smartphoneverzekering afsluiten? Bekijk eerst of je niet al verzekerd bent voor schade aan het toestel. Het valt misschien niet onder de inboedelverzekering, maar mogelijk heb je al eens een aanvullende of aparte verzekering afgesloten. Kijk goed naar de dekking en de voorwaarden van de verzekeraar. Vergelijk de premies met elkaar, dit kan je een hoop geld schelen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer