Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Telegram en Whatsapp lijken in eerste instantie best wel op elkaar. Het is allebei een berichtendienst, maar schijn bedriegt. Telegram heeft toch wel interessante features die de app misschien wel boeiender maken van Whatsapp. Dit zijn de redenen waarom je over moet stappen van Whatsapp naar Telegram.

Telegram bestaat inmiddels alweer vijf jaar. In 2013 introduceerden de twee Russische broers Nikilai en Pavel Durov de chatapp. De twee broers claimen wereldwijd 200 miljoen gebruikers te hebben. Telegram is omstreden in Rusland. De app is daar sinds kort namelijk verboden, omdat Telegram niet mee wilde werken met de Russische overheid. Telegram weigert een encryptiesleutel. Met die encryptiesleutel zou de Russische geheime dienst toegang krijgen om berichten te doorzoeken. Hiermee willen de Russen extremisten in de gaten kunnen houden en kunnen ingrijpen wanneer dit nodig zou zijn.

Gelukkig is de app niet verboden in Nederland en kunnen wij blijven genieten van de extra’s die de app biedt!

Jouw telefoonnummer

Zowel bij Whatsapp als Telegram moet je de app koppelen aan je telefoonnummer. Bij Whatsapp kan je vrij eenvoudig iemands telefoonnummer zien terwijl dat misschien wel helemaal niet de bedoeling is. Met Telegram kan je er ook voor kiezen om een gebruikersnaam aan te maken en via de gebruikersnaam met iemand te chatten. Hierdoor blijft je telefoonnummer privé. 

Geheim chats

Iedereen is wel gesteld op zijn privacy, maar bij Telegram kan je de nieuwsgierige ogen van je vrienden, familie of partner afschermen. Telegram biedt namelijk de optie om een geheime chat met iemand te hebben. Er kan zelfs een ‘self-destruct timer’ toegevoegd worden die alle verwijderd na een bepaalde tijd. Dit klinkt wel een beetje als een James Bond film, maar het kan soms heel handig zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om de hele app te vergrendelen. Bij ‘privacy en security’ in de instellingen kan een ‘pascode lock’ toegevoegd worden. Hierdoor kan je alleen in de app wanneer je de code hebt. 

Supergroepen

Je hebt groepen, maar je hebt ook supergroepen. Wat zijn de verschillen? In een gewone groep in Telegram kunnen maximaal 200 mensen deelnemen. Dat is al best veel, maar als je helemaal veel mensen wilt bereiken in een keer dan kan je een Supergroep aanmaken. In een Supergroep kunnen 1000 mensen deelnemen. Misschien wel een groot gekkenhuis met 1000 mensen in een groep, maar het is wel gezellig! Tevens kunnen nieuwe leden in de groep direct alle geschiedenis zien en hoeven dus niet eerst op de hoogte gebracht te worden.

De Bots

Binnen Telegram zijn verschillende bots geïntegreerd. Je kunt gebruik maken van een soort Tinder, de HotOrBot. Hiermee kan je nieuwe gesprekken aanknopen met onbekende en misschien wel nieuwe vriendschappen sluiten. In de ImageBot kan je animaties, gifjes en andere leuke afbeeldingen toevoegen in de chat. Uiteraard is Telegram innovatief en kan je ook gebruik maken van de BotFather. Dit is de opper Bot waarmee je je eigen Bots kunt ontwikkelen. 

Het blijft wel vervelend als jij als enige van je vriendengroep bent die over wilt stappen naar Telegram. Het is ook veel handiger als je met een hele vriendengroep overstapt. Zo hoef je niet te switchen tussen Whatsapp en Telegram!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer