Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft in 2019 maar liefst 3 zeer goede iPhones uitgebracht. Het betreft hier de iPhone modellen 11, de 11 Pro en de 11 Pro Max. Welke iPhone moet ik nemen? Laten we deze drie eens naast elkaar leggen en de belangrijkste verschillen met elkaar vergelijken.

3x iPhone 11

De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone X uit 2018. Apple heeft de drie toestellen tegelijkertijd uitgebracht, namelijk in september 2019. Deze smartphones zijn in drie verschillende afmetingen verkrijgbaar. Met betrekking tot de camera’s en de accuduur is er ook wel verschil. Welke iPhone 11 moet ik nemen? Hier volgende belangrijkste verschillen.

Losse iPhone 11 toestellen vergelijken

Abonnementen met iPhone 11 vergelijken

Over het design, en het scherm

Niks mis met de behuizing Karma Apple heeft voor alle modellen gekozen voor een aluminium frame en een voor- en achterzijde van glas. Overigens beschikken de 11 Pro en 11 Pro Max over een roestvrijstalen behuizing, iets dat de iPhone 11 niet heeft. Alle toestellen zijn wel stof- en waterdicht (ip68). De iPhone 11 kan tot 2 meter diepte onder water terwijl de andere twee toestellen tot 4 meter diepte kunnen.

Ga je voor een compact toestel of een iPhone met opvallend groot display? De iPhone 11 Pro is het kleinst (5,8 inch scherm). Hierna volgen de iPhone 11 (6,1 inch) en de iPhone 11 Pro Max (6,5 inch). Met een super Retina Oled display weet je zeker dat beelden er haarscherp uitzien. Opvallend: de Apple iPhone 11 heeft een Liquid Retina IPS LCD display, dat net iets minder presteert. Het is maar dat je het weet.

Verschil in processor

De processor: het hart van de smartphone. Zit er een verschil tussen een iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max? Nee hoor, in alle toestellen zit een Apple A13 bionic chip. Ook met betrekking tot het werkgeheugen is er geen verschil. Alle drie toestellen zijn uitgerust met 4 GB RAM geheugen. Op het gebied van prestaties is er een klein verschil tussen deze toestellen. De iPhone 11 presteert het best, gevolgd door de iPhone 11 Pro Max. de normale iPhone 11 doet het iets minder, maar in vergelijking met andere merken nog steeds een stuk beter. Eigenlijk heb je met een van de iPhone 1 - modellen een uitstekend toestel in handen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Verschillen in fotocamera's

Te beginnen met de iPhone 11, deze heeft een dual hoofdcamera (12mp). De 11 Pro en 11 Pro Max hebben beiden een Triple hoofdcamera (12mp). Hierdoor zien foto's er toch beter uit. Hoe zit het met de selfiecamera? Alle toestellen zijn voorzien van een dual selfiecamera met SL 3D camera.

Filmen kan in alle gevallen in een hoge resolutie. Dit geldt zowel voor de hoofdcamera als de selfiecamera.

Wist je trouwens dat je het interne geheugen niet kunt uitbreiden? Voor het opslaan van foto’s en filmpjes ben je dus aangewezen op het aanwezige geheugen (opslagcapaciteit). Je hebt de keuze uit een toestel met 64 tot 256gb (iPhone 11) of zelfs een met 512gb (11 Pro en 11 Pro Max).

Accuduur en het opladen van de batterij

Kijk ook eens naar de accuduur. Deze toestellen zijn voorzien van een 3046 tot 3969 mAh batterij. De 11 Pro Max heeft de grootste batterijcapaciteit. Hoelang de accu meegaat is mede afhankelijk van het telefoongebruik en natuurlijk de processor. Zo gaat de grote batterij van de 11 Pro Max in gesprekstijd maar lief 21 uur mee. Die van de 11 Pro houdt het 17 uur vol en die van de iPhone 11 bijna 18 uur.

Opladen doe je op de normale manier of via de snellader. Ook heb je de mogelijkheid tot Qi draadloos opladen.

Welke iPhone 11 is het goedkoopst?

Weet je nog steeds niet welke iPhone je moet nemen? Laten we dan ook eens even naar de prijzen kijken. Dit zijn de gemiddelde prijzen eind 2019 en met 256gb opslagruimte:

Het verschil tussen de goedkoopste en duurste bedraagt dus meer dan €400. Dit is best wel een groot verschil, vooral wanneer je budget niet zo hoog ligt. Toch moet gezegd worden dat de 11 Pro en 11 Pro Max op veel fronten beter zijn. Dit geldt voor de processor prestaties, de hoofdcamera en de accuduur (alleen de 11 Pro Max heeft een lange accuduur).

Conclusie: welke iPhone 11 moet ik nemen?

Eigenlijk is de keuze heel simpel: met een beperkt budget ga je voor de iPhone 11. Ondanks dat dit toestel iets minder presteert dan de andere twee, is dit nog steeds een echte krachtpatser. Niet te vergelijken met de smartphones van veel Android merken.

Met een hoger budget is het leuker om voor de iPhone 11 Pro of 11 Pro Max te gaan. Houd je van een groot scherm, dan moet je zeker de 11 Pro Max nemen. Het 6,5 inch display is zeer geschikt voor het bekijken van films of gaming.

Losse iPhone 11 toestellen vergelijken

Abonnementen met iPhone 11 vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer