Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 7 en 7 Plus, SE, 6s en 6s Plus kunnen zonder moeite in 4K kwaliteit filmen echter moet je dit zelf wel instellen. Hoe je dit doet lees je in dit artikel.

Wat is 4K?

4K, oftewel UltraHD en UHD, worden meer en meer gebruikt. Zo zijn er steeds meer YouTubers die hier gebruik van maken en Televisies (4096x2160) die dit kunnen uitzenden. Het grote voordeel van een hoge  videoresolutie, zoals 4K, is dat je bij het bewerken goed kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast is de kijkbeleving bij 4K ook groter vanwege de hoge resolutie.

Lees ook: Zo maak je de mooiste foto’s met je iPhone

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Instellen 4K filmresolutie op iPhone 7 (Plus) 

De iPhone 7, 7 Plus , SE, 6s en 6s Plus zijn niet standaard ingesteld om te filmen in 4K. Dit heeft te maken met de hoeveelheid ruimte die een 4K video in beslag neemt. Standaard neemt de iPhone op met 1080p HD kwaliteit met 30 beelden per seconde (bps). Als je hiermee 1 minuut filmt, neemt dit zo’n 120 MB opslagruimte in beslag. Ga je voortaan in 4K kwaliteit opnemen, kost 1 minuutje filmen toch al gauw zo’n 350 MB aan geheugen.

Wil je toch gaan voor de hoogste kwaliteit dat kan je dit eenvoudig aanpassen en instellen. Ga hiervoor naar: Instellingen > Foto’s en Camera > Camera en selecteer ‘4K op 30 bps’. Succes en houd het geheugen van je iPhone in de gaten ;) 

Lees ook: Opslagruimte op een iPhone bekijken via de instellingen

4k opnemen iphone

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer