Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro max? Met de iPhone 12 Pro of de iPhone 12 Pro Max zit je altijd goed. Deze toestellen zijn in het najaar van 2020 uitgebracht. Het zijn de paradepaardjes van Apple, tegelijkertijd uitgebracht met de rest van de iPhone 12 serie. Ontdek alles over de schermgrootte, het design, camera’s en nog veel meer. Lees dit artikel, en bekijk onze vergelijker en ontdek welke van deze twee smartphones van Apple het beste bij je past.

Apple smartphones

Jaarlijks brengt Apple een aantal nieuwe smartphones op de markt. Dit doen ze bij voorkeur binnen één en dezelfde serie. In 2020 was het jaar van de 12 serie. Apple is een Amerikaans bedrijf dat al sinds 1976 bestaat. Ze zijn bekend geworden met de Apple Computer en later met de iPhone (Apple smartphone).

Voordeel van een Apple smartphone is dat deze op een eigen mobiel besturingssysteem draait (iOS). Dit besturingssysteem is ontzettend veilig en vrij ongevoelig voor hacks. Dit maakt dat een iPhone zeer stabiel en betrouwbaar is.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Verschil tussen de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

Het belangrijkste verschil tussen de 12 Pro en de 12 Pro Max is de afmeting van het toestel. De 12 Pro heeft een 6,1 inch scherm met een schermresolutie van 1170 x 2532 pixels. Kijk je naar de 12 Pro Max dan heeft deze een 6,7 inch scherm. De schermresolutie bedraagt 1284 x 2778 pixels. De pixeldichtheid van beide toestellen ligt op 458/460 ppi. Dit betekent mooie heldere beelden, ook bij direct zonlicht.

Deze toestellen zijn voorzien van een stevige behuizing, ook nog eens krasbestendig. De voor- en achterkant is vervaardigd van Gorilla Glass, dit kan echt wel tegen een stootje. Het toestel is getest op valpartijen waarbij de kans op schade een stuk kleiner is dan bij voorgaande modellen. De behuizing is stof- en waterdicht (IP 68).

Processor en besturingssysteem

Op het gebied van processor en besturingssysteem is er geen verschil tussen de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Deze toestellen worden aangedreven door een Apple A14 processor met een werkgeheugen van 6 GB. In de Geekbench test scoren deze toestellen goed en soms zelfs beter wanneer je dit vergelijkt met andere smartphones uit 2021. Hiermee behoren deze toestellen tot de hogere klassen.

Het mobiel besturingssysteem betreft iOS 14.1. Wanneer je het toestel op een later moment koopt is er een upgrade beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat deze upgrade niet eeuwig ondersteund wordt. Toestel een ouder dan drie jaar eigen minder vaak of helemaal geen upgrade meer.

De fotocamera’s

Is er een verschil tussen de 12 Pro en 12 Pro Max wanneer je naar de foto camera’s kijkt? Ze beschikken allebei over een quad hoofdcamera, er zijn dus vier lenzen aanwezig. Er zitten kleine verschillen tussen deze lenzen. Zo is de hoofdcamera van de Pro Max net iets beter maar dit verschil is echt minimaal. In de praktijk is dit niet merkbaar.

De selfiecamera’s zijn gelijkwaardig. Het betreft een dubbele selfiecamera (twee lenzen). Een van die lenzen wordt gebruikt voor het ontgrendelen van het toestel middels gezichtsherkenning. Bovendien maak je dankzij die dubbele camera selfies met diepte, dit ziet net wat beter uit.

Accu en het opladen van het toestel

Een lange accuduur is wel belangrijk. De Apple iPhone 12 Pro beschikt over een 2815 mAh accu. Deze heeft in 3G gesprekstijd een levensduur van ongeveer 18 uur. Je kunt de accu op de normale manier opladen, snelladen of draadloos opladen. Het toestel ondersteunt ook het snelle draadloos laden (15 W).

De 12 Pro Max heeft een grotere 3687 mAh batterij. In 3G gesprekstijd moet de batterij het ongeveer 21 uur uithouden. Dit laatzien dat de accu van de Pro Max een stuk krachtiger is. De accu kan normaal laden, snelladen, draadloos opladen en versneld draadloos opladen. Alles is mogelijk.

Nog meer specificaties

Wat zijn de overige overeenkomsten of verschillen tussen de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max? Deze toestellen beschikken over Face ID, wifi, Bluetooth 5.0, gps, NFC en USB 2.0. Verder stereo luidsprekers en verschillende sensoren.

Beschikbare kleuren

Zowel de Pro als de Pro Max zijn uitgebracht in vier kleuren:

  • Zilver
  • Goud
  • Grafiet
  • Zeeblauw

Zit je lievelingskleur hier niet bij? Denk dan aan het gebruik van een smartphonehoesje. Dit beschermt niet alleen je iPhone, ook geef je het toestel een geheel andere uitstraling. Een win-winsituatie.

De prijs van deze iPhones

Wat moeten de iPhone 12 Pro kosten en is de 12 Pro Max duurder? De prijs is ook van het moment afhankelijk. Hoe ouder een toestel, hoe goedkoper deze wordt. Dit komt omdat er jaarlijks weer nieuwe iPhones worden uitgebracht, de oudere modellen worden met de tijd goedkoper. Het is wel zo dat de iPhone 12 Pro Max duurder is dan zijn kleinere broertje. Het verschil tussen deze twee bedraagt 100 tot 200 euro.

Een en ander is ook afhankelijk van de gekozen opslagruimte. Bij een iPhone kun je geen extra opslagruimte creëren, je bent dus afhankelijk van het interne geheugen. Kies uit een toestel met een opslagruimte van 128 GB, 256 GB of 512 GB. Meer of minder is niet mogelijk.

IPhone inclusief mobiel abonnement

Je twijfelt tussen de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Wanneer je hier het budget voor hebt zou je voor de 12 Pro Max kunnen gaan. De accu van dit toestel gaat langer mee en hij is ook groter, iets dat voor veel mensen prettiger is. Voor iets minder geld heb je de iPhone 12 Pro, uiteraard ook een uitstekende keuze.

Is de aanschaf van dit toestel te prijzig? Denk dan eens aan een iPhone 12 Pro (Max) inclusief mobiel abonnement. Je betaalt de iPhone dan in maandelijkse termijnen af. Wanneer je abonnement afloopt kun je weer voor een nieuw toestel gaan, wel zo praktisch. Zo maak je altijd gebruik van de nieuwste iPhone, of je kiest voor een Androidtoestel. Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer