Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In dit artikel lees je onze review over Refurbished-iPhone.shop, een van de meest toonaangevende Nederlandse websites op het gebied van refurbished Apple producten, waaronder refurbished iPhones en iPads. Wil je meer weten over deze webshop en/of sta je op het punt om een refurbished iPhone of iPad aan te schaffen? Dan kan het handig zijn om deze informatie eerst te lezen, alvorens je tot aanschaf overgaat, want er zijn punten waar je (handig) op kunt letten, en waar je echt je voordeel mee kunt doen.

Soorten refurbished iPhones

Allereerst zou je jezelf de vraag moeten stellen welke iPhone model je voorkeur heeft, als je op zoek bent naar een refurbished iPhone. Over het algemeen zijn veel oudere/eerdere iPhone modellen bij de meeste aanbieders te krijgen als refurbished exemplaar. Bij Refurbished-iPhone.shop zijn dat op het moment dat we dit artikel schrijven de volgende iPhone modellen:

iPhone 7

iPhone SE

iPhone 6S

iPhone 6S Plus

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPhone 5S

iPhone 5

Je ziet dat je dus een ruime keuze wordt geboden qua modellen, die bij hen overigens ook goed op voorraad zijn (en dus snel leverbaar). Vermoedelijk zullen ook de iPhone 7 Plus en de iPhones uit de 8-series binnen afzienbare termijn worden aangeboden als refurbished variant. Over het algemeen geldt: des te ouder het iPhone model, des te lager de prijs van het toestel. Omgekeerd geldt dit natuurlijk ook. Als je ‘prijs gestuurd’ wil aankopen kun je hier je voordeel mee doen, dan ga je voor een ouder model, zoals de 5, 5S, 6 of 6 Plus. Is het voor jou echter belangrijker dat je een relatief nieuw iPhone model hebt…? Kies dan juist voor de iPhone 7, SE of 6S, of voor één van de refurbished iPhones uit de 8/X series, die met enige tijd ook te koop zullen komen.

Waar moet je verder op letten bij het kopen van een refurbished iPhone toestel?

Wat wij van veel consumenten horen is dat zij het lastig vinden om te weten waar zij op moeten letten bij het aankopen van een refurbished iPhone. Dit is begrijpelijk, want de verschillende aanbieders van gereviseerde iPhone toestellen hebben (in tegenstelling tot nieuwe iPhone toestellen) vaak ook uiteenlopende verschillende voorwaarden en garantietermijnen, en ook het geboden servicelevel (bij problemen en defecten) kan sterk wisselen.

Over het algemeen zou je op de volgende punten moeten letten bij het kopen van een refurbished iPhone (of iPad):

1. De garantietermijn die wordt gegeven op de toestellen

Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen, wat de consument er in alle redelijkheid van zou mogen verwachten. De wettelijke garantietermijn voor producten als refurbished iPhones bedraagt 24 maanden. Daarnaast wordt soms een extra garantie gegeven. Dit kan aantrekkelijk zijn, als je net even meer zekerheid wenst te hebben, voor een iets langere periode. Hiermee kun je teleurstelling voorkomen, als je toestel net defect raakt als er 2 jaren verstreken zijn.

2. De garantie die wordt gegeven op de accu

De garantie van de accu van je smartphone kan los staan van de normale garantie op je smartphone; deze garantietermijnen komen niet altijd overeen. Het is goed om op dit onderscheid te letten, en te kijken naar de garantie die de refurbished aanbieder op je batterij / accu geeft. Dit ook omdat een accu een vrij kwetsbaar onderdeel is van je apparaat, en deze langer of korter kan meegaan (iets wat vaak ook afhangt van de manier waarop je met je apparaat omgaat, o.a. hoeveel je oplaadt, en de manier waarop)…

3. Het geboden servicelevel bij defecten en problemen

De geboden service en ondersteuning bij defecten en problemen aan je refurbished device kan enorm verschillen van aanbieder tot aanbieder. Wij raden je aan om te kijken naar een shop die een goed / hoog servicelevel te bieden heeft. Heb je problemen met je toestel dan leidt dat vaak al tot een mindere stemming, en daar wil je niet ook nog bovenop hebben dat je niet goed of niet snel wordt geholpen…

4. Worden er originele Apple onderdelen gebruikt bij het revisieproces, of niet?

Ook dit is een heel belangrijk punt om op te letten. Veel aanbieders van refurbished iPad en iPhone producten gebruiken namelijk geen originele Apple onderdelen. Niet originele onderdelen zijn vaak goedkoper, waardoor de prijs van refurbished iPhones en iPads met dergelijke onderdelen lager zal uitvallen. Maar zijn de refurbished iPhones en iPads ook beter…? Het antwoord daarop luidt dat dit niet zo is! Het is dus slim om te letten op gebruik van originele onderdelen, die een goede werking van je apparaat juist bevorderen en de kwetsbaarheid (mogelijkheid op defecten e.d.) juist verminderen.

Bij bestudering van de website van Refurbished-iPhone.shop valt op dat zij op alle vier de bovengenoemde punten uitstekend scoren. Zij leveren een standaard garantietermijn van 36 maanden op alle iPhone toestellen en iPads; dit is de langste garantietermijn die je in de markt voor refurbished producten tegenkomt. Daarmee ben je niet alleen zeer goed, maar ook optimaal lang gedekt tegen een defect apparaat. Op de accu krijg je verder een garantie van 24 maanden. Bij andere aanbieders krijg je dit niet, of krijg je maar 12 maanden garantie.

Ook het geboden servicelevel is bij Refurbished-iPhone.shop meer dan in orde. Als er sprake is van een defect of storing in de eerste maand na aankoop sturen zij een monteur bij je langs die op locatie het toestel repareert, dus ter plekke (bijvoorbeeld bij je thuis). Je hoeft in dat geval de deur niet meer uit, en bespaart reis- en wachttijd. Veel reparaties worden overigens binnen een half uur uitgevoerd. Dus verwacht in dat geval niet dat je hele ochtend of middag in beslag zal worden genomen.

Uiteraard hangt aan al deze zaken wel een prijskaartje. Deze partij is niet de goedkoopste in de markt, maar daar krijg je dus wel veel voor terug. En realiseer je dat goedkoop vaak duurkoop is, wat ook geldt voor refurbished iPhones en iPads. Aanbieders met hele lage of zelfs 'verdacht' lage prijzen werken vaak met goedkope, niet-originele onderdelen, bieden vaak een lager servicelevel, en werken meestal met kortere garantietermijnen. Het is goed om dit verschil inzichtelijk te hebben als je voor de aankoop van een refurbished device staat.

Als je wil bekijken wat Refurbished-iPhone.shop jou te bieden heeft, klik dan op de link hieronder. Je gaat dan naar het overzicht met alle refurbished iPhone toestellen van deze partij, en kunt zelf alle prijzen vergelijken van refurbished iPhones en iPads.

Bekijk en vergelijk alle refurbished iPhones van Refurbished-iPhone.shop

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer