Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone 5 – 16GB, 32GB, 64GB – prijzen, uitleg en informatie

iphone 5

De iPhone 5 is de opvolger van de 4S en werd geïntroduceerd in Nederland en België op 28 september 2012. In andere landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Japan en Hong Kong was de iPhone 5 iets eerder al beschikbaar, te weten op 21 september 2012. Op dit moment zijn de iPhones van de 5-serie niet meer verkrijgbaar als nieuw toestel, dit door de komst van de nieuwere generaties iPhones. De 5S (nieuw of refurbished) is bijvoorbeeld een prima alternatief.

Opmerking: De tekst over dit Apple toestel gaat verder onder deze smartphone abonnementen vergelijker...

Verschillen tussen de iPhone 5 en de 4s

Bij de komst van ieder nieuw smartphone model heeft Apple verbeteringen aangebracht ten opzichte van zijn voorganger. Dat is bij de iPhone 5 ook zo als je dit type vergelijkt met de 4s van een jaar eerder. Een aantal opvallende verbeteringen van de 5 ten opzichte van de 4S zijn:

 • Lichter in gewicht (geen 140 gram, maar 112 gram)
 • Grotere beelddiagonaal; 4 inch, i.p.v. 3,5 inch
 • Iets sterkere batterij voor een langere gebruiksduur (bellen, internet, stand-by tijd)
 • Betere camera aan de voorzijde
 • Ondersteuning voor 4G netwerken
 • Snellere processor

De belangrijkste eigenschappen/specificaties

De belangrijkste eigenschappen van de Apple iPhone 5 samengevat.

 • Zowel in wit als zwart op de markt gekomen
 • Zowel in wit als zwart verkrijgbaar
 • 16GB, 32Gb of 64GB opslagcapaciteit; (meer dan) voldoende voor ‘normaal’ gebruik
 • Diverse verbeteringen ten opzichte van de 4S van een jaar eerder
 • Met deze 2012-smartphone kun je nog steeds prima overweg, ook al is hij niet van de nieuwste generatie

Bekijk alle specificaties van de iPhone 5

De kleuren

De Apple iPhone 5 is verkrijgbaar in 2 kleuren. Je kon kiezen uit een zwarte, maar uit een witte kleurvariant. Daarmee weken de kleurstellingen niet af van de gebruikte kleurstellingen voor Apple toestellen van eerdere generaties (de 4 en de 4S)

Opslagcapaciteit van de iPhone 5

De opslagcapaciteit van de iPhone 5 bedraagt 16GB, 32GB of 64GB. Daarmee heeft dit Apple toestel prima mogelijkheid om veel gegevens op te slaan, zoals foto’s, video’s en berichten. Pas sinds de komst van de toestellen van de 6 series biedt Apple een 128GB editie aan, een lijn die overigens daarna is voorgezet bij de 6S en de 6S Plus, en die werd overtroffen bij de productie van de 7 en 7 Plus (in 2016) en de 8 en 8 Plus (in 2017).

Prijs van een iPhone 5 (los toestel, zonder abonnement)

Heb je interesse in een los iPhone 5 toestel, zonder abonnement, in refurbished staat? Hieronder tonen we je de 3 tot 5 beste aanbiedingen voor deze smartphone van dit moment. Deze smartphone is op dit moment redelijk goedkoop te krijgen, maar dat is op zich logisch, omdat deze inmiddels al jaren op de markt is. Je kunt hem overigens niet meer in nieuwe staat krijgen, maar nog wel in de staat refurbished. Door de komst van nieuwere smartphones van Apple dalen de prijzen van de toestellen van eerdere generaties. Wil je alle prijzen zien, van alle webwinkels? Klik dan op de meer resultaten button onder de beste deals.

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 2000

Kleur

Alternatief aanbod

Twijfel je over deze smartphone? Bijvoorbeeld vanwege het nog maar beperkte aanbod, dan zouden de Apple toestellen van de 6 of 7 series een prima alternatief kunnen zijn. De prijs voor dergelijke toestellen ligt uiteraard wel een stukje of een stuk hoger, maar daar krijg je dan ook wel een veel betere smartphone voor.

Informatie over de iPhone 6

Informatie over de iPhone 7

Ook een refurbished 5S of een refurbished 6S toestellen zouden nog opties kunnen zijn. Maar ook hier geldt weer, dat deze toestellen geen jaren meer worden aangeboden, omdat het relatief oude modellen zijn, die op een gegeven moment worden ingehaald door de tijd.