Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Hoewel de iPhone X een geweldig toestel is, zorgt het soms ook voor problemen. Een van de meest voorkomende klachten zijn een niet reagerend touchscreen, oververhitting en problemen met inkomende oproepen. Bekijk de meest voorkomende klachten en ontdek de juiste oplossing hiervoor.

Niet werkend touchscreen

In sommige gevallen werkt het touchscreen van de iPhone X niet goed. Dit is vooral het geval bij koud weer. Gebruikers merken op dat het touchscreen in een warme omgeving wel snel reageert. Apple heeft het probleem opgelost middels de iOS 11.1.2 update. Blijft het probleem zich voordoen, let dan eerst op de omgevingstemperatuur. IPhones functioneren minder goed bij temperaturen onder nul of boven 35 graden.

Aanbevolen: Losse iPhone X toestellen vergelijken

Vertraagde weergave van inkomende oproepen

Sommige iPhone X bezitters krijgen te maken met een vertraging van inkomende oproepen. Bij de oproep is het belsignaal hoorbaar maar licht het scherm niet op. Hierdoor is het niet mogelijk om de oproep te accepteren of te weigeren. Dit resulteert in een hoog aantal gemiste oproepen. Apple verklaart dat het dit probleem nog onderzoekt. Mogelijk wordt dit opgelost bij de volgende software update.

Tip: iPhone X abonnementen vergelijken

Oververhitting van het toestel

Bij intensief gebruik raakt de iPhone X snel oververhit. Dit is bijvoorbeeld het geval bij gamen of het afspelen van video’s. Niet alleen wordt het toestel erg warm, ook loopt de batterij snel leeg. In april 2018 vloog de iPhone X van de Nederlander Ron Barten uit het niets in brand. Het liep gelukkig met een sisser af. Een echte oplossing voor het probleem is er niet, oververhitting komt sporadisch voor. Het is in ieder geval aan te raden om het toestel tijdens het opladen niet bloot te stellen aan intensief gebruik. Opladen moet bovendien altijd onder toezicht gebeuren.

Bekijk (zodra beschikbaar): iPhone X Plus toestellen

Scheuren in de cameralens

De cameralens aan de achterkant vertoont gemakkelijk scheuren. De klachten zijn voornamelijk afkomstig van iPhone X bezitters die in koudere klimaten wonen. Toch doet het probleem zich ook in warmere klimaten voor. Er is geen duidelijke oorzaak voor het probleem, hierdoor weigert Apple vervanging van de cameralens. Ter bescherming van de gevoelige lens is het beter om het toestel niet aan te hoge of lage temperaturen bloot te stellen. Ook grote temperatuurverschillen moeten vermeden worden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer