Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een iPhone van het merk Apple is altijd een goede keuze: kwaliteit staat voorop. Kijk niet alleen naar de processor en camera’s maar ook naar de batterij. Welke iPhone heeft de beste batterij die het langst meegaat? We hebben een aantal modellen met elkaar vergeleken.

Dit moet je weten over de accu van een smartphone

Moderne Smartphones zijn allemaal voorzien van een lithium-ion (Li-Ion) batterij. Dit soort batterijen leveren dezelfde energie als de verouderde NiMH batterij. Het verschil is het gewicht: lithium-ion accu’s wegen ruim 30% minder. Hierdoor kan deze accu meer lading bevatten maar ook vaker worden opgeladen. Dit is een positieve eigenschap voor gebruik in smartphones, notebooks en camcorders.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone met de kortste accuduur

Hoelang de batterij of accu meegaat hangt van het smartphone gebruik maar ook van de processor af. Daarnaast spelen technische ontwikkelingen een rol: allemaal zaken die ertoe doen. Nu is het natuurlijk de vraag welke Apple iPhone de langste én de kortste accuduur heeft. Hiervoor wordt gekeken naar de gesprekstijd (vaak in 3G). Dit is de periode dat je al bellend tussendoor niet hoeft op te laden (van 100% naar 0% accustatus).

De allereerste iPhone (2007) heeft een zeer korte gesprekstijd van slechts 8 uur. Ook de iPhone 5 uit 2012 zit op 8 uur. Hiermee behoren deze twee toestellen tot de iPhones met de kortste accuduur. Overige modellen die zijn uitgebracht tussen 2013 en 2017 zitten op een gesprekstijd van 10 tot 14 uur. Toch zijn er twee uitzonderingen op deze regel, dat je verderop in dit artikel leest.

Top 3 iPhone met de beste batterij

Benieuwd welke iPhone de beste batterij heeft die lekker lang meegaat? Bekijk hieronder de top 3 en bepaal of dit model bij jou past. Let op: dit overzicht is bijgewerkt tot eind 2019 en geldt dus voor alle uitgebrachte iPhones tot en met het jaar 2019.

3. IPhone X

Apple heeft de iPhone X in het najaar van 2017 uitgebracht. Deze heeft een 2716 mAh batterij met een 3G gesprekstijd van 21 uur. Als je muziek afspeelt, gaat de batterij ruim 60 uur mee. Dit is een zeer goede prestatie, daarom staat dit model op nummer 3.

Deze iPhone heeft een 5,8 inch super Retina display (schermvullend). De behuizing is stof- en waterdicht. Onder de motorkap een Apple A11 bionic chip met 3 GB werkgeheugen. Qua prestaties doet deze iPhone het zeer goed, hier is niets van te zeggen. Met de dual hoofdcamera of dual selfiecamera maak je mooie foto’s met bokeh effect.

2. IPhone 6s Plus

Je zou het niet denken maar dit model uit 2015 heeft een 2750 mAh batterij die in 3 gesprekstijd maar liefst 24 uur meegaat. Hiermee is het een echte krachtpatser, waar de nieuwe modellen niet aan kunnen tippen. Met recht staat dit model dan ook op de tweede plaats.

De Apple iPhone 6s Plus heeft een 5,5 inch scherm met brede schermranden. Er is een fysieke homeknop aanwezig, zoals in deze periode bij alle iPhones het geval was. De Apple A9 chip met 2 GB ram-geheugen presteert goed voor een smartphone uit de middenklasse. Deze iPhone is uitgerust met een 12mp hoofdcamera en een 5mp selfiecamera. Pluspunt: dit model heeft een 3,5 mm audio aansluiting.

1. iPhone 6 Plus

Ongelofelijk, dit model uit 2014 heeft een 2915 mAh batterij die het in 3G gesprekstijd een hele dag (24 uur) volhoudt! Staat de smartphone op stand-by, dan hoef je gedurende 384 uur niet op te laden. Dit zijn omgerekend 16 dagen!

De Apple A8 processor met 1 GB RAM geheugen presteert minder dan de iPhone 6s Plus. Misschien is dat ook wel de reden dat deze ook zuiniger met de batterij omgaat. De camera specificaties zijn ook niet heel bijzonder: een 8mp hoofdcamera en 1,2mp selfiecamera. Goed, het is niet de allernieuwste en allerbeste iPhone, maar wel een met de beste batterij.

Wordt de batterijduur steeds korter?

De allereerste iPhones hadden een korte accuduur. Daarna werd deze steeds langer, oplopend van 8 uur naar 24 uur. Opvallend is dat toestellen vanaf de iPhone X juist weer een kortere accuduur hebben. Dit heeft alles te maken met de processor maar ook met het (display). Een scherm met een hoge helderheid of gedetailleerde kleurweergave vreet gewoon meer energie. We zijn dan ook benieuwd hoe de accu’s in smartphones zich in de toekomst gaan ontwikkelen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer